24 Kasım Öğretmenler Günü

- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü: - "Ülkemizin geleceğine ve 2023 hedeflerine, bilgili, vatansever, milli ve manevi değerlerimizi iyi kavramış öğretmenlerinizin yetiştirdiği çocuklarımız sayesinde ulaşılacaktır"

Google Haberlere Abone ol
24 Kasım Öğretmenler Günü

ANKARA (AA) - Bi̇li̇m, Sanayi̇ ve Teknoloji̇ Bakanı Faruk Özlü, "Ülkemizin geleceğine ve 2023 hedeflerine, bilgili, vatansever, milli ve manevi değerlerimizi iyi kavramış öğretmenlerinizin yetiştirdiği çocuklarımız sayesinde ulaşılacaktır." ifadelerini kullandı.

Özlü, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Bir milletin çağdaş ülkeler düzeyine erişebilmesinin, eğitim ve öğretimin kaliteli ve bilimsel yöntemlerle yürütülmesi ile mümkün olabildiğine işaret eden Özlü, bu nedenle öğretmenlerin ve öğretmenlik mesleğinin ölçülemez ve değer biçilemez olduğunu belirtti.

Çocukların yetişmesinde büyük rol oynayan, her türlü fedakarlığı gösteren öğretmenlere çok şey borçlu olduklarını ifade eden Özlü, şunları kaydetti:

"Ülkemizin geleceğine ve 2023 hedeflerine, bilgili, vatansever, milli ve manevi değerlerimizi iyi kavramış öğretmenlerinizin yetiştirdiği çocuklarımız sayesinde ulaşılacaktır. Bu vesile ile Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal’i ve terör saldırılarında ve vazife sırasında kaybettiğimiz şehitler başta olmak üzere ebediyete irtihal eden tüm öğretmenlerimizi rahmetle anıyorum. Her türlü şartta görevlerini büyük bir şevkle yerine getiren, dünyanın en kutsal vazifesini yapan tüm öğretmenlerimizin, Öğretmenler Günü'nü canı gönülden kutluyor, sevgiyle, saygıyla selamlıyorum."

Yorumlar