20'inci Bakü gıda fuarı başladı

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de 20'inci Uluslara arası Gıda ve Gıda sanayisi Fuarı(World Food Azerbaijan 2014) başladı. Bakü Ekspo Merkezi'nde ziyaretçilere kapılarını açan söz konusu fuara 36 ülkeyi temsilen tarım, hayvancılık, balıkçılık,...

Google Haberlere Abone ol
20'inci Bakü gıda fuarı başladı

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de 20'inci Uluslara arası Gıda ve Gıda sanayisi Fuarı(World Food Azerbaijan 2014) başladı. Bakü Ekspo Merkezi'nde ziyaretçilere kapılarını açan söz konusu fuara 36 ülkeyi temsilen tarım, hayvancılık, balıkçılık, süt ve süt ürünleri ayrıca ambalaj ve paketleme gibi sektörler de 242 firma iştirak ediyor. Türkiye'den de bir çok firmanın katıldığı fuarda işadamları için sektördeki gelişmelerle ilgili konferanslar gerçekleştirilirken karşılıklı iş ve ortaklık imkanlarının geliştirilebilmesi adına bilgilendirme toplantıları^da yapılıyor. Fuar kapsamında iş adamları için ülkenin tarım konusunda önde olan bazı şehirlerine gezileri düzenlenerek üretici firmalarla müşterilerin buluşması sağlanıyor.

Türkiye'den MND gıda adına katılan şirketin saha sorumlusu Serkan Öztürkoğlu Cihan Haber Ajansı'a(Cihan) yaptığı açıklamada bu güne kadar Azerbaycan'a dolaylı yollardan ihracatlarının olduğunu, ancak fuardan sonra daha büyük ölçekte doğrudan ihraç gerçekleştirmeyi hedeflediklerini bildirdi. Kumkaya Makina yetkilisi Muammer Turguz da fuardan beklentilerinin yerine geldiğini söyledi.

CİHAN

Yorumlar