2025’te bir hektar tarım arazisi 5 kişiyi beslemek zorunda kalacak

Sumi Agro Turkey Genel Müdürü İrfan Arslan, "Dünya nüfusu hem artmakta hem de yaşlanmaktadır.

Google Haberlere Abone ol
2025’te bir hektar tarım arazisi 5 kişiyi beslemek zorunda kalacak

Sumi Agro Turkey Genel Müdürü İrfan Arslan, "Dünya nüfusu hem artmakta hem de yaşlanmaktadır. 1960 yılında 1 hektar tarım arazisi 2 kişiyi beslerken 2025 yılında 1 hektar tarım arazisi 5 kişiyi beslemek zorunda kalacaktır." dedi.

Malatya İnönü Üniversitesi Ziraat Fakültesi tarafından ‘Kariyer Günleri’ etkinliği gerçekleştirildi.
Battalgazi Kampüsü Toplantı Salonu’nda düzenlenen etkinliğe Sumi Agro Turkey Genel Müdürü İrfan Arslan’ın konuşmacı olarak katıldı. Toplantıyı Malatya Tarım Meslek Lisesi Müdürü İdris Fırat, Malatya Kayısı Araştırma İstasyonu Müdürü Yaşar Zengin, Malatya Tarım İl Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Selahattin Günci’nin yanı sıra, öğretim üyeleri, kayısı üreticileri, tarım danışmanları, zirai ilaç bayileri ve çok sayıda vatandaş dinledi.

Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bayram Murat Asma, toplantıda yaptığı açılış konuşmasında, tarım sektöründe başarılı simalarıyla öğrencileri biraraya getirmek amacıyla ‘Kariyer Günleri’ etkinliğini düzenlediklerini söyledi. Asma, “Mesleğini başarılı şekilde icra eden meslek büyüklerinin bilgi ve tecrübesinden öğrencilerimizin faydalanmasını sağlamaktır. Ayrıca öğrencilerimiz bu tür etkinliklerle okul yıllarında meslek edinecekleri tarım sektörü hakkında bilgi sahibi olacaklardır.” dedi.

Sumi Agro Turkey Genel Müdürü İrfan Arslan, "Dünya nüfusu hem artmakta hem de yaşlanmaktadır. 1960 yılında 1 hektar tarım arazisi 2 kişiyi beslerken 2025 yılında 1 hektar tarım arazisi 5 kişiyi beslemek zorunda kalacaktır. Tarımsal üretim değerleri bakımından dünyada yedinci, Avrupa’da ise birinci sırada yer alan Türkiye, coğrafik konumu, su kaynakları ve tarım arazilerinin verimliliği bakımından çok önemli bir potansiyele sahiptir. Türkiye; fındık, kiraz, kayısı, incir, nar ve ayva üretiminde birinci, karpuz üretiminde ikinci, domates, patlıcan, yeşil biber ve antepfıstığında ise dünya üçüncüsüdür." şeklinde konuştu.

AB’nin bitki koruma ürünlerinde halk sağlığı ve çevre sağlığı standartlarına uyulmasını önemsediğini kaydeden Arslan, “Ülkemizde, AB’de ruhsat almış pestisitlerin kullanılmasına izin verilmektedir. Ülkemizde, bitki koruma konusunda 220 firma var, 330 aktif, 4,996 ruhsatlı pestisit kullanılıyor. Ülkemize nazaran Almanya 5 kat, Danimarka 2 kat ve Hollanda 20 kat fazla pestisit kullanmaktadır. Türkiye’de tarımsal ilaç ticaretinin hacmi 550 milyon dolardır. Sumitomo Corporation, Japonya’nın en önemli 10. şirketi olup, 7 bin çalışana ve yaklaşık yüz yıllık geçmişe sahiptir. Tarımsal ilaç portföyümü insektisit, herbisit, fungusit ve özellikle feromon tuzakları oluşturmakta ve oldukça fazla çeşide sahibiz. Sumi Agro Turkey şirketin temel felsefesi, ülkemizin tarımsal potansiyeline inanarak ve güvenerek geleceğe yatırım yapmaktır” diye konuştu..
Konferansın sonunda Genel Müdür Arslan’a Ziraat Fakültesi öğrencileri ve tarım danışmanları tarafından zirai mücadele konusunda çok sayıda soru yöneltildi.



CİHAN

Yorumlar