2014’te yüzde 20 büyüme planlıyor

Mücevher sektörünün önde gelen aktörlerinden Altınbaş, bu sene yüzde 20 büyümeyi, 180 mağazaya ulaşmayı planlıyor.

Google Haberlere Abone ol
2014’te yüzde 20 büyüme planlıyor

Mücevher sektörünün önde gelen aktörlerinden Altınbaş, bu sene yüzde 20 büyümeyi, 180 mağazaya ulaşmayı planlıyor.

Şirket, 2013’ü 698 milyon dolar ciro ve 120 mağaza ile kapattı.


Altınbaş’ın 2013 rakamlarının, 2014 hedeflerinin açıklandığı basın toplantısı Yönetim Kurulu Başkanı İmam Altınbaş ve CEO Ali Bulut’un katılımı ile yapıldı. 2013’ün sektör için iyi geçtiğini belirten İmam Altınbaş, “Dünyada ve Türkiye’de 120 mağazada yaklaşık bin noktadayız, 85 ülkeye ihracat yapıyoruz. Geçen sene ihracatta birinciydik. Altınbaş olarak ihracata çok önem veriyoruz. 2013’ü ihracatta yüzde 20 büyüyerek, bu sene de birinciliği elden bırakmadık. Altınbaş mücevherat grubu olarak 2013’ü 698 milyon dolar ciro ile 2012’ye göre yüzde 20 artışla noktaladık.” dedi.

Altınbaş, Çin, Hindistan ve Afrika’ya ihracat yapmayı planladıklarını dile getirdi.


2014 hedeflerine değinen Altınbaş, şunları ifade etti:

‘Mağazalaşmaya devam edeceğiz. Sene sonuna dek ciromuzda yüzde 20 büyüme oranı ve 180 mağazaya ulaşma hedefimiz var. Altınbaş olarak bilhassa Almanya’da merkezimiz ile bütün Avrupa’ya itina ile hizmet veriyoruz. İhracatta önemli başarılar elde ettiğimiz Avrupa mücevher perakendeciliği sektöründe markalaşma için en önemli ağımız. Yakınlarda Almanya Essen’de bir Altınbaş mağazası daha açtık. Bununla birlikte Avusturalya’dan Katar’a kadar çok sayıda ülkede Altınbaş mağazaları bulunmakta. Her yerde olmak emelimiz. Bundan sonra Ortadoğu, Körfez Ülkeleri ve Amerika Birleşik Devletleri önceliğimiz olacak.”


TASARIM MÜVCEVHER SATIŞI YÜZDE 30 ARTTI

Mücevher sektörünün ilerlediğine temas eden Altınbaş Yönetim Kurulu Başkanı,‘’Eskiden Mücevherler yatırım amaçlı kullanılırken şu an kullanım amaçlı da satın alınıyor. Bu da tasarıma ağırlık verilmesini ve tasarım ürünlerin artmasına olanak tanıyor. Yastık altı yatırımdan, kullanım için mücevher satın alımına dönüyoruz. Altınbaş olarak 2013’te tasarım mücevher satışlarında 2012’ye göre yüzde 30 artışa tanık olduk.’’ dedi.


Altınbaş CEO’su Ali Bulut ise Sevgililer Günü ve Anneler Günü’nde mücevher satışlarında ciddi bir artış olduğunu aktardı. Bulut, Altınbaş marka Mücevher’in toplam satışının yüzde 40’ının bu aralar yapıldığını sözlerine ekledi.
CİHAN

Yorumlar