20. Uluslararası İş forumu

- Katar Ekonomi ve Ticaret Bakanı Al Thani: - "Türk ve Katarlı iş adamları arasında uygun bir zemin hazırlamak, yatırım fırsatlarını ortaya çıkarmak istiyoruz. Her sektörde ve her alanda iş birliğinin oluşması iki ülkenin ve halkların yararınadır" - "Körfez Arap Ülkeleri İşbirliği Konseyi ile Türkiye arasındaki ilişkileri daha ileriye götürmek için Doha'da daha fazla toplantı yapmaya çalışıyoruz"

Google Haberlere Abone ol
20. Uluslararası İş forumu

İSTANBUL (AA) - Katar Ekonomi ve Ticaret Bakanı Sheikh Ahmed bin Jassim Al Thani, "Türk ve Katarlı iş adamları arasında uygun bir zemin hazırlamak, ticari fırsatları ve yatırım fırsatlarını ortaya çıkarmak istiyoruz. Her sektörde ve her alanda iş birliğinin oluşması iki ülkenin ve halkların yararınadır." dedi.

Anadolu Ajansı'nın "Global İletişim Ortağı" olduğu "İnovasyon Ekonomisi ve Yatırım Ekosistemi" temalı 20. Uluslararası İş Forumu (IBF) WOW Otelde başladı.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneğinin (MÜSİAD) düzenlediği MÜSİAD EXPO ve High Tech Port ile eş zamanlı gerçekleştirilen toplantının açılışında konuşan Thani, Türkiye ile Katar arasında gerçekleştirilen iş görüşmelerinin sağladığı yararlardan bahsetti.

Thani, Türk ve Katarlı iş adamları arasında uygun bir zemin hazırlamayı, ticari fırsatları ve yatırım fırsatlarını ortaya çıkarmak istediklerinin altını çizerek, "Her sektörde ve her alanda iş birliğinin oluşması iki ülkenin ve halkların yararınadır." diye konuştu.

Katar ve Türkiye arasında çok derin ve geçmişe dayanan ilişkiler bulunduğunu dile getiren Thani, bu ilişkilerin son dönemde ülkelerin yöneticileri sayesinde artarak ilerlediğini söyledi.

Thani, toplantının, Türkiye ile Katar arasında stratejik yüksek konseyin oluşması ve iş birliğinin artması adına çok önemli olduğunu kaydederek, ülkeler arası ticaret hacminin arttığını ifade etti.


- "Türk şirketleri Katar'da gözle görülür şekilde arttı"


Thani, Türk şirketlerinin Katar'da gözle görülür bir şekilde arttığını ve ülkedeki Türk sermayeli şirket sayısının 26'ya ulaştığını belirterek, aynı şekilde Türkiye'deki Katarlı firmaların da yatırımlarını her geçen gün artırdığını bildirdi.

Türkiye ile Katar arasında çok sayıda iş birliği anlaşması imzalandığını anımsatan Thani, "Bunlar sürdürülebilir bir ticaret hacmi ve program sağıyor. Körfez Arap Ülkeleri İşbirliği Konseyi ile Türkiye arasındaki ilişkileri daha ileriye götürmek için Doha'da daha fazla toplantı yapmaya çalışıyoruz." diye konuştu.

Thani, şu anda hem özel hem de kamu sektöründe inovatif yaklaşımların, teknolojinin ve bilgi hacminin geliştirilmesi gerektiğini kaydederek, aksi takdirde çağın yakalanamayacağını söyledi.

Bu konuların kendileri için çok önemli olduğunu dile getiren Thani, Katar'ın bu noktadan hareketle ekonomik kalkınma alanında çok çeşitli uygulamalar ve mevzuat değişimleri yaptığını bildirdi.

Thani, yabancı sermayeyi çekecek hukuki düzenlemeler ortaya koyduklarını ifade ederek, ülkedeki yatırımların her geçen yıl arttığını, kalkınma programları ile yeni atılımlar gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Türkiye ile Katar arasında düzenlenen toplantılar sayesinde geleceğe dönük iş birlikleri gerçekleştiğini ve planlar yapıldığını dile getiren Thani, bu toplantıların iki ülkeye yararlı olması temennisinde bulundu.

Thani'ye konuşması sonrası IBF Başkanı Erol Yarar tarafından günün anısına hediye takdim edildi.

Yorumlar