2 milyon dolarlık silikon hortum üretim hattı açıldı

Bursa Kayapa Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren Ünver Group, otomotiv sektörüne yönelik silikon hortum üretim hattını hizmete açtı.

Google Haberlere Abone ol
2 milyon dolarlık silikon hortum üretim hattı açıldı

Bursa Kayapa Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren Ünver Group, otomotiv sektörüne yönelik silikon hortum üretim hattını hizmete açtı. 13 bin metrekarelik alanda 180 kişilik kadrosuyla otomotiv sektöründe faaliyet gösteren ve bu yıl kuruluşunun 35. yılını kutlayan firma, yeni tesiste yüksek motor gücüne yönelik araçlar için hortumlar üretecek.

Ünver Group Yönetim kurulu Başkanı Ayhan Korgavuş, 2 milyon dolarlık bir yatırım olan yeni tesislerinin hizmete girmesiyle ilgili; global tedarikçi olma hedefleri doğrultusunda hareket ettiklerini söyledi. Kauçuk ve silikon hortum, plastik ve metal boru parçaları üreten firma, kapasitesinin yüzde 40’ını Avrupa ülkelerine ihraç ediyor.

YILDA 9 MİLYON ADET HORTUM İMAL EDİLECEK

Ayhan Korgavuş, radyatör hortumları, kalorifer hortumları, turbocharger hava sistem hortumları, hava filtresi hortumları, yakıt sistemi hortumları, metal ve plastik şekillendirilmiş turbo hava boruları üretimi yaptıklarını belirtti. Korgavuş, Ünver Group olarak yılda 2 bin ton hamur karışımı yapabilme kapasitesine sahip olduklarını söyledi.

Yılda 2 bin ton hamur karışımının yanı sıra, 9 milyon adet hortum imal ettiklerini belirten Ünver Group Yönetim kurulu Başkanı Korgavuş, yüzde 40’ını Avrupa ülkelerine ihraç ettikleri ürünlerinde sektörün çok önemsediği kalite ve denetim süreçlerine özel hassasiyet gösterdiklerini ifade etti. Son teknolojilerle birlikte araç motorlarının hacmi küçülürken, gücünün arttığını belirten Başkan Ayhan Korgavuş, “Motorların hacmi küçülürken gücü artmaya başladı. Bu da yüksek basınç ve yüksek ısı denekti. Bunun ise kauçuk ve silikon hortumla karşılanabileceğini çok iyi biliyorduk ve geç kalmadan da bu yatırımı yapmak istedik. Bu yıl içinde silikon hortum yatırımını gerçekleştirdik.” dedi.

Ünver Group Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Orhan Korgavuş ise firmalarının son durumu ve pazar payı hakkında açıklamalarda bulundu. Ünver Group olarak Fiat Tofaş, Peugeot, Volvo, Ford, Volkswagen, Ferrari, Porsche gibi otomobillere parça üretimi yaptıklarını belirten Korgavuş, 2013 yılında da dünyanın en büyük otomobil üreticilerinden Volkswagen’e ürün sevkiyatına başladıklarını söyledi. Orhan Korgavuş, ayrıca VW Grup bünyesindeki prestijli markalardan biri olan Porsche’ye ürün göndermeye başladıklarını vurgularken, yeni projeleri kapsamında bu yıl Çin, Meksika ve İspanya’da bulunan OEM’lere ürün göndereceklerini sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından şirketin ortakları ve önemli müşteri temsilcilerine plaket verildi. Ardından ünitenin açılışı kurdele kesimi ile yapıldı. Daha sonra protokol ve davetliler silikon boru üretim tesisini gezdi. CİHAN

Yorumlar