2. Balıkesir İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı iş arayanların umudu oldu

İş-Kur İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen 2. Balıkesir İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı (BAİF), yoğun bir katılımla açıldı. Toplam 60 firmanın stant açtığı fuara, iş arayan veya staj yapmak isteyen üniversite öğrencileriyle...

Google Haberlere Abone ol
2. Balıkesir İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı iş arayanların umudu oldu

İş-Kur İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen 2. Balıkesir İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı (BAİF), yoğun bir katılımla açıldı. Toplam 60 firmanın stant açtığı fuara, iş arayan veya staj yapmak isteyen üniversite öğrencileriyle diğer vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Önümüzdeki günlerde Balıkesir'de tekstil fabrikası açacak olan Texhong Textile isimli Çin firması da büyük ilgi gördü. İş arayan onlarca kişi, form doldurup teslim etti. Kamu kurumları ve özel firmaların stantlarının bulunduğu fuar iki gün devam edecek.

Gala Yaşam Aktivite Merkezi'ndeki fuarın açılış törenine Vali Ahmet Turhan, Balıkesir Üniversitesi (BAÜ) Rektörü Prof. Dr. Mahir Alkan, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, İş-Kur Genel Müdürlüğü İnsan Kaynakları Daire Başkanı Necmettin Esen, İş-Kur İl Müdürü Nazım Balcı, Balıkesir Ticaret Odası Başkanı Fahri Ermişler, daire müdürleri, öğrenciler ve diğer vatandaşlar katıldı. Törende konuşan Balcı, fuarın binlerce kişiye iş ve staj imkanı sunacağını bildirdi. Geçen yıl yüzlerce kişinin fuardan sonra işe yerleştiğini vurgulayarak, kendilerine destek veren ve işbirliği yapan kurumlara teşekkür etti.

Daire Başkanı Esen ise 2008 yılındaki küresel krizden sonraki dönemde büyüme ve istihdamın arttırılmasının, dünya ekonomisinde temel öncelik alanı olduğunu söyledi. İş-Kur'un faaliyetleri hakkında da bilgi veren Esen, "İş-Kur, 2003 yılında 65 bin kişiyi istihdam etti. Geçen yıl 671 bin kişiyi, bu yılın ilk üç ayında ise 174 bin işsizi işe yerleştirdi. Bu fuar, en başta iş arayan vatandaşlarımızı aracısız olarak işverenlerle buluşturacaktır. İlk kez 2010 yılında 10 ilde düzenlemeye başladığımız bu fuarların sayısı yıldan yıla artmaktadır. 2011 yılında 16'ya ulaşan sayı, geçen yıl 27'ye çıkmıştır. Bu yıl ise 30 büyük şehirde gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Amacımız, Balıkesir gibi istihdam alanında belirli potansiyeli olan illerimizde bu etkinlikleri her yıl gerçekleştirerek bir gelenek haline getirmektir." diye konuştu.

'BALIKESİR'DE İŞSİZLİK YÜZDE 5 CİVARINDA'

Rektör Alkan da ilki geçen yıl yapılan fuardan çok olumlu sonuçlar aldıklarını belirterek, "Geçen yıl iş arayan yaklaşık bin vatandaşımız iş sahibi oldu. Ayrıca öğrencilerimiz staj imkanı buldu. Hep hayalini kurduğumuz devlet, üniversite ve kent işbirliğini gerçekleştirmiş oluyoruz. Bu sarmal, çok olumlu sonuçlar veriyor. Fuarımızın bu yıl da çok önemli sonuçlar ortaya çıkaracağını ümit ediyoruz. Emeği geçen bütün kurumlara teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun." ifadelerini kullandı.

Son olarak kürsüye çıkan Vali Turhan, bu yıl fuara Çinli bir firmanın da katıldığını belirterek, "İnşallah önümüzdeki yıllarda çok daha büyük ve güzel bir fuar olacak. Dünyada ciddi bir kriz var ancak ülkemizde en az şekilde hissediliyor, hattâ dünyada gelişen birkaç ülkeden biriyiz. Bunu yatırımcılar yapıyor. İnşallah 2023 vizyonunda Balıkesir'in de lokomotif il olacağına inanıyoruz. Bugün itibariyle 600 milyon dolar ihracatımızın, gelen 10 yılda 7–8 milyar dolara çıkma imkanı var. Bunu sağlamak için her şeyden önce kalifiye elemana ihtiyaç var. Üniversite ile sanayi işbirliğinin bugün güzel bir örneğini yaşıyoruz. Balıkesir'de bugün işsizlik oranı, Türkiye ortalamasının yarısı olan yüzde 5 civarında. Bu da ilimizin potansiyelini gösteriyor." dedi.

Konuşmaların ardından Turhan ve diğer protokol üyeleri birlikte açılış kurdelesini kesti, stantları gezerek firma yetkilileriyle sohbet ettiler. Texhong Textile yetkilileriyle de görüşen Vali Turhan, ayaküstü sohbet etti. İş arayan öğrenciler ve diğer vatandaşlar, stantlarda görevlilerle konuşup iş başvuru formları doldurdu. CİHAN

Yorumlar