19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

- TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu: - "19 Mayıs'ta yakılan bağımsızlık ateşi ilelebet sönmeyecektir" - TESK Genel Başkanı Palandöken: - "Gençlerimiz, kendilerinden sonraki nesillere daha gelişmiş, müreffeh bir ülke bırakmak için çok çalışmalıdır"

Google Haberlere Abone ol
19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

ANKARA (AA) - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, 19 Mayıs'ta yakılan bağımsızlık ateşinin ilelebet sönmeyeceğini ifade etti.

Çeşitli sivil toplum örgütlerinin başkanları, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Hisarcıklıoğlu, mesajında, işgalci güçlere karşı verilen kurtuluş mücadelesinin ilk tohumlarının atıldığı 19 Mayıs 1919’un tarihte çok anlamlı bir yeri olduğunu belirterek, Mustafa Kemal Atatürk tarafından Cumhuriyetin ve bağımsızlığın gençlere emanet edildiğini, gençlerin ülkeyi en ileri uygarlık seviyesine taşıyacağını kaydetti.

Atatürk önderliğinde verdiği kurtuluş mücadelesi ile bağımsızlığından asla vazgeçmeyeceğini bütün dünyaya ilan eden aziz milletin, tarihindeki şanlı sayfalardan birinin daha yıl dönümünü yaşadığına işaret eden Hisarcıklıoğlu, 19 Mayıs 1919’da Atatürk’ün Samsun’a ayak basmasının milli mücadelede önemli bir dönüm noktası olduğunu vurguladı. Hisarcıklıoğlu, şöyle devam etti:

"Yurdun tamamen düşmanlardan temizlenmesiyle son bulan bu onurlu mücadelede canlarını kaybeden bütün şehitlerimizi şükran ve minnetle anıyoruz. Birlik ve beraberliğimize, vatan topraklarımızın bütünlüğüne kasteden hainler her zaman olmuştur ve olacaktır. Bugün de yaşadığımız terör olayları aslında bu saldırıların bir başka halidir. Kahraman Mehmetçiğimiz tıpkı Mustafa Kemal Atatürk ve dedeleri gibi ülkemize kasteden bütün alçaklara en ağır karşılığı vermektedir. Onlar bizim şehitlerimizdir. Onların şehadeti her bir vatandaşımızın canından bir parçanın kopması demektir. Aziz hatıralarına layık olmak ve bu ülkenin huzurunu birlik ve beraberliğini, geleceğini hiç kimseye teslim etmemek hepimiz için namus borcudur. Bu ülkenin gençleri ve onların yetiştireceği yeni nesiller bu büyük emanetin en büyük koruyucuları ve sahipleridir.

19 Mayıs'ta yakılan bağımsızlık ateşi ilelebet sönmeyecektir. Türk özel sektörü adına, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'mızın kutlu olmasını diliyor, gazilerimizi ve şehitlerimizi bir kez daha minnet, şükran ve rahmetle anıyorum."

- TESK Başkanı Palandöken

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken de 19 Mayıs'ın büyük bir destanın başlangıcı olduğunu belirterek, büyük anlamlar taşıyan bu günün, Cumhuriyetin gençlerin omuzlarında yükseleceğine olan inancın ifadesi olduğunu kaydetti.

Gençlerin, milletlerin ve devletlerin en mühim güç kaynağı olduğuna işaret eden Palandöken, "Gençlerimiz, omzundaki yükün ve ağırlığın sorumluluğunu bilerek, kendilerinden sonraki nesillere daha gelişmiş, müreffeh bir ülke bırakmak için çok çalışmalıdır. Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere milli mücadele kahramanlarımızı rahmet, şükran ve minnetle anıyor, istiklal mücadelesinin başladığı bu anlamlı günde, vatan için her zaman tek yürek, tek yumruk olabilen gençlerimizin bayramını kutluyorum." ifadelerini kullandı.

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın da gençlere değer veren, onları en iyi şekilde yetiştirerek, kişilikli ve özverili kuşaklar olarak yarınlara hazırlayan milletlerin, geleceğe güvenle bakabileceğini belirterek, "Türk Gençliği de bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Ata’sının emaneti, Cumhuriyet'ine sahip çıkacak, onun gösterdiği hedef olan çağdaş uygarlık düzeyinin aşılması için üstüne düşen görevi yerine getirecektir." değerlendirmesini yaptı.

-"Gençlere gelişmiş bir ülke bırakmak en büyük arzumuz"

Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) Genel Başkanı Nail Sanlı da mesajında şunları kaydetti:

"Kurduğu Türkiye Cumhuriyeti'nin gelişerek yükselmesini ancak Türk gençliğinin çalışkanlığı ve azmiyle başarılabileceğine inanan Atatürk, Cumhuriyet'imizin ve inkılaplarının muhafazası ve savunulması görevini, birçok sözünde vurguladığı gibi en çok güvendiği Türk gençliğine emanet etmiştir. Unutmamalıyız ki ancak gençlerine güvenen, gençlerini en iyi şekilde yetiştiren milletler, gelecekte var olabilecektir. Onun içindir ki geleceğimizin güvencesi gençlerimizin yarınlara en iyi şekilde hazırlanmasına imkan sağlamak, onlara barış, huzur ve mutluluk içerisinde yaşayacakları gelişmiş bir ülke bırakmak en büyük arzumuzdur."

Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Nakıboğlu ise 19 Mayıs'ın Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkışının, milletin varlığını güçlendiren, umutları canlandıran, ülkenin kaderini değiştiren, yolu aydınlatan tarihi bir adım olduğunu ifade etti.

Tarihte askeri güç ve silahla kazanılan zaferlerin artık yerini ekonomik zaferlere bıraktığına dikkati çeken Nakıboğlu, bu sebeple en büyük hedeflerden birinin Türkiye ekonomisinin, gelişmiş ilk on dünya ülkesi arasında yerini alması olduğunu kaydetti. Bu amaçla, Organize Sanayi Bölgeleri ailesi olarak, daha çok üretmek, Ar-Ge yapmak, istihdam ve daha çok ihracat için çalıştıklarını belirten Nakıboğlu, gençlere düşen en önemli görevin de, devraldıkları mirası daha da zenginleştirmek için özveriyle çalışmak, kendilerinden sonra gelen nesillere bugün olduğundan çok daha parlak, kalkınmış, gelişmiş, müreffeh bir ülke bırakmak olduğunu ifade etti.

Yorumlar