16. MÜSİAD EXPO kapanış yemeği

- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü: - "KOBİ'lerin desteklenmesine yeni bütçede ciddi kaynak ayırdık. 2017'de KOBİ'lere 1 milyar 100 milyon liralık destek olacak" - "Türkiye'de 274 adet Ar-Ge merkezi var. Bunların sayısını ilk aşamada 500'e, ikinci aşamada 1000'e çıkarmak istiyoruz" - "Önümüzdeki günlerde Patent Kanunu'nu görüşeceğiz. Bütçe Kanunu Meclis'e gelmeden Patent Kanunu'nu Meclis'ten geçireceğiz"

Google Haberlere Abone ol
16. MÜSİAD EXPO kapanış yemeği

İSTANBUL (AA) - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, KOBİ'lerin desteklenmesine yeni bütçede ciddi kaynak ayırdıklarını belirterek, gelecek yıl KOBİ'lere 1 milyar 100 milyon liralık destek sağlanacağını söyledi.

Anadolu Ajansı'nın (AA) "Global İletişim Ortağı" olduğu, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) tarafından düzenlenen 16. MÜSİAD EXPO'nun kapanış yemeği etkinliği Wow Otel'de gerçekleştirildi.

Etkinlikte konuşan Bakan Özlü, yeni hükümet göreve başlayınca, Bakanlığa çok sayıda farklı kurum, kuruluş ve dernekten teknoloji ve sanayi alanında öneri ve teklifleri içeren görüş geldiğini kaydederek, bunların arasında en rasyonel olan görüşlerin MÜSİAD'a ait olduğunu ifade etti.

MÜSİAD'ın ilgili raporunda rasyonel görüşler ve özel tespitler olduğunu aktaran Özlü, bu konu dernek yetkililerine teşekkür etti.

Özlü, hükümetlerinin icracı ve reformist olduğunu ifade ederek, Ar-Ge Reform Paketi'ni hayata geçirdiklerini, bu paketin pakete Ar-Ge eko-sisteminde ciddi bir düzenlemeyi içerdiğini anlattı.

KOBİ'lerin desteklenmesine yeni bütçede ciddi kaynak ayırdıklarının altını çizen Özlü, "2017'de KOBİ'lere 1 milyar 100 milyon liralık destek olacak. Bundan MÜSİAD mensuplarının da yararlanmalarını istiyoruz." diye konuştu.

Özlü, Türkiye'de 274 adet Ar-Ge merkezi bulunduğunu belirterek, "Bakanlık olarak bunların sayısını ilk aşamada 500'e ikinci aşamada 1000'e çıkarmak istiyoruz." ifadelerini kullandı.

- "Önümüzdeki dönemde büyük endüstri bölgeleri kuracağız"

Bakan Özlü, 4. sanayi devrimi için çalışmalara başladıklarını kaydederek, içinde MÜSİAD'ın da olduğu bir platform oluşturduklarını, çok sayıda sivil toplum kuruluşunun da katılımıyla bu platformda Türkiye'deki sanayinin dönüşümü çalışmalarını yürüteceklerini bildirdi.

İlerleyen günlerde Patent Kanunu'nu görüşecekleri bilgisini veren Özlü, "Bütçe Kanunu Meclis'e gelmeden Patent Kanunu'nu meclisten geçireceğiz." dedi.

Özlü, Türkiye'de son 14 yılda teknoparkların arttığını hatırlatarak, halihazırda ülkede 294 OSB olduğunu, buralarda 1 milyon 640 bin kişinin çalıştığını kaydetti.

Bu OSB'lerin ekonomiye ciddi fayda sağladığını dile getiren Özlü, sözlerini şöyle tamamladı:

"Önümüzdeki dönemde büyük endüstri bölgeleri kurmayı hedefliyoruz. Ben bilim, teknoloji ve sanayi arasında bağın, ilginin daim olmasını hiç kopmamasını arzu ederim. Çünkü teknoloji transferi bir noktaya kadar mümkündür. Teknolojiye dayalı sanayi prensibini çok önemsiyoruz."

Yorumlar