150 ülkenin kazan ihtiyacı Yozgat'tan karşılanıyor

Yozgat Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) faaliyetini sürdüren Erensan fabrikasında üretilen kazanlar 150 ülkeye ihraç ediliyor.

Google Haberlere Abone ol
150 ülkenin kazan ihtiyacı Yozgat'tan karşılanıyor

Yozgat Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) faaliyetini sürdüren Erensan fabrikasında üretilen kazanlar 150 ülkeye ihraç ediliyor. Erensan Grup Yönetim Kurulu Üyesi Ayhan Eren, Yozgat’ı kazan üretim üssü haline getireceklerini söyledi.

Erensan Grup Yönetim Kurulu Üyesi Ayhan Eren, fabrikada düzenlediği basın toplantısında, bugüne kadar Yozgat’a 25 milyon TL’lik yatırım gerçekleştirdiklerini belirtti. Eren, "Yozgatımız, 2011 yılında yapılan ortaklıkla beraber Atlantic Group’un kazan üretim üssüne dönüştü. Bugüne kadar Yozgat’a 25 milyon liralık yatırım gerçekleştirdik. Gerçekleştirdiğimiz bu yatırımlarla Yozgat ekonomisine ve kentin istihdamına katkı sağladık ve öngördüğümüz yatırımlarla da sağlamaya devam edeceğiz. Kısa ve orta vadede geliştirdiğimiz yeni ürünlerin üretimi için 5 milyon liralık ayrıca bir yatırım ve sağladığımız istihdamı yüzde 20 artırma hedefimiz var." dedi.

Erensan’ın, sektörde yarım asrı geride bıraktığını, ülkenin öncü ve kendi sektöründe lider marka haline geldiğini kaydeden Eren, "Yozgat’taki 2 hollük fabrikamızı büyüterek, bugün 5 hollük dev bir ağır sanayi üretim tesisine dönüştürdük. Ekonomi çevrelerince cari açığa reçete kabul edilen bir rol model olarak sunulan Atlantic Group ile gerçekleştirdiğimiz ortaklık sayasinde, Yozgat üretim üssümüz haline geldi. Bu ortaklığın ardından Yozgat’tan gerçekleştirdiğimiz ihracat 100 ülkeye ulaştı. Dolayısıyla bu il ekonomisine, hem ihracat kazancı hem de istihdam olarak geri dönüyor." diye konuştu.

"ERENSAN YOZGAT EKONOMİSİNE ÖNEMLİ KATKI SAĞLIYOR"

Erensan’ın, Yozgat ekonomisine önemli katkı sağladığını söyleyen Eren, "Erensan Grubu olarak, sektörümüzde ihracatta öncüyüz. Dolayısıyla ülkeye döviz girdisi sağlıyoruz. Tamamı yerli hammadde kullanıyor olmamız ve istihdamı da katarsak ciddi bir katma değer yaratıyoruz diyebilirim. Yozgat’ta faaliyet gösteren fabrikamızla hem kentin iş gücünü kullanıyor hem de kurumsal sosyal sorumluluk çerçevesinde Yozgat Valiliği ile birlikte düzenlediğimiz, sektörümüze yönelik meslek edindirme kursları ile kentin sosyal yaşamına da katkı sağlıyoruz." diye ifade etti.

"MADE IN YOZGAT İMZASI"

Dünyada kullanılan kazanların 'Made in Yozgat' imzası taşıdığını söyleyen Eren, şöyle devam etti: "Artık bundan böyle bütün üretim ve Ar-Ge yatırımlarımızı Yozgat’ta yapacağız. Gelecekte de kentin istihdamına ve ekonomisine daha büyük katkılar sağlamayı hedefliyoruz. Dünya ‘Made in Yozgat’ imzalı kazanlar kullanmaya başladı. Yozgat işçisinin yaptığı ürün bugün İtalya’da Torino Hastanesi’nde , İngiltere Cambridge Üniversitesi’nde, Avusturalya’da insanların evlerinde, Afrika'da süt ürünleri üreten mandıralarında, Kazakistan'da yağ fabrikasında, Rusya'da şehirlerin ısıtılmasında, Meksika’da kozmetik fabrikasında ve yaklaşık 100 ülkede çalışıyor. Biz de bunu istikrarlı bir biçimde geleceğe taşımak istiyoruz." CİHAN

Yorumlar