150 kamu binasında yalıtım yapılacak, hedef 45 milyon liralık enerji tasarrufu

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, kendi bakanlığının binasına yaptırdıkları yalıtım sayesinde yüzde 46'lık verim elde ettiklerini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
150 kamu binasında yalıtım yapılacak, hedef 45 milyon liralık enerji tasarrufu

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, kendi bakanlığının binasına yaptırdıkları yalıtım sayesinde yüzde 46'lık verim elde ettiklerini söyledi. Yıldız, 150 kadar kamu binasının yalıtımıyla da yaklaşık 45 milyon liralık enerji tasarrufu hedeflediklerini vurguladı.

Türk inşaat sanayinin devleri 5. Uluslararası İnşaatta Kalite Zirvesi’nde buluştu. Zirve’de 'Güvenli Yapılar' konusu bütün yönleri ile masaya yatırıldı. Zirvede, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı işbirliği ile Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (İMSAD)’nin enerji tasarrufu konusunda, kamuoyunu bilinçlendirme kampanyası kapsamında ilk adım olarak hazırladığı 'Enerjimizi Boşa Harcamayın' kamu spotunun tanıtımı da yapıldı. Bakan Yıldız, burada yaptığı konuşmada, 2012 yılının başından itibaren ‘Enerji Verimliliği’ seferberliği başlattıklarını belirterek, “Kamuda yalıtımın ilk adımını Bakanlık olarak biz attık. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı binamızda yaklaşık yüzde 46'lık bir verim elde edildi. Bundan sonra 150 kadar kamu binasının yalıtımıyla yaklaşık 45 milyon liralık enerji tasarrufu hedefliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Türkiye İMSAD Başkanı Dündar Yetişener de güvenli, sürdürülebilir ve çağdaş yapılar için Yapı Yasası’nın yasalaştırılmasına ve bütün bina tasarımı ile yönetmelikleri bünyesinde toplayan ‘Ulusal Bina Yönetmeliği’ne ihtiyaç olduğunu söyledi. Yetişener, “Her şeyi devletten beklemeyen, bütüncül bir sistem kurulması, güvenli ve çağdaş yapıların inşası için atılacak ilk adımdan biridir.” diye konuştu.
CİHAN

Yorumlar