15. Uluslararası Enerji Forumu Cezayir'de başladı

- Cezayir Başbakanı Sellal: - "Enerji sektörünün ana aktörleri, sürdürülebilir fiyatlar için üretim seviyesinde anlaşmalı."

Google Haberlere Abone ol
15. Uluslararası Enerji Forumu Cezayir'de başladı

CEZAYİR (AA) - Bakanlar düzeyinde gerçekleşen "15. Uluslararası Enerji Forumu" Cezayir'in ev sahipliğinde başladı.

Cezayir Başbakanı Abdulmalik Sellal, yaptığı açılış konuşmasında, "enerji sektöründe fiyatlar ve üretim seviyesinde anlaşılması" çağrısında bulundu. Sellal, "Enerji sektörünün ana aktörleri, sürdürülebilir fiyatlar için üretim seviyesinde anlaşmalı." dedi. Mevcut durumun hiçbir ülkenin yararına olmadığını belirten Sellal, yapılan forum için "görüş alışverişi için iyi bir fırsat" değerlendirmesinde bulundu.

Sellal ayrıca üreticilerin yatırımları karşılamak için yeterli getiriyi sağlayacak istikrarlı bir çerçevede ürünlerini sunmaları gerektiğini kaydetti. Konuşmasında Sellal, "Cezayir, petrol piyasasında istikrarı koruyacak makul ve adil bir fiyat için çalışıyor." ifadesini kullandı.

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütünün (OPEC) yarın gayriresmi bir toplantıda bir araya gelmesi planlanıyor. Cezayir ise bu toplantıların resmi toplantıyla sonuçlanması için çalışıyor.

Katar'ın başkenti Doha'da geçen nisan ayında gerçekleştirilen gayriresmi toplantı ve OPEC'in hazirandaki Viyana resmi toplantısından üretimi dondurma kararı çıkmaması, petrol fiyatında dalgalanmanın seyrini değiştirmemişti.

Yorumlar