15 Bin Lira Maaşla Çalışacak 580 Bin Kişi Aranıyor

Bilgisayar teknolojileri hızla ilerleyen bir sektör. Türkiye'de çalışacak işi bilen eleman bulmak ise çok güç. Hal böyle şirketler astronomik maaşlarla personel arıyor.

Google Haberlere Abone ol
15 Bin Lira Maaşla Çalışacak 580 Bin Kişi Aranıyor

Bilgisayar teknolojileri ilerledikçe yeni iş kolları için fırsatlar doğuyor. Microsoft yaptığı inceleme sonucu, bu piyasanın yüzde 90'nının profesyonel eleman problemi yaşadığını acil teknik personel ihtiyacınında 580 bine ulaştığını açıkladı. Bu ihtiyacın lakin yüzde 10'una personel bulanabileceği tıpkı tetkikte söylendi.

İYİ PERSONEL BULUNAMIYOR

Türkiye için hazırlanmakta olan işgücü raporlarına kıyasla aşırı çok bilişim sektöründe çalışacak personele gereksinim var. İşleride derhal hazır. Ancak her sene yeterli sayıda kalifiye ve nitelikli eleman yetişmiyor. Bu saha için kocaman sorun şekilde görülüyor. Bilişim sektöründe işin profosyonelleri için geniş olanaklar söz konusu.

ADAM YOK DİYE MAAŞ ÇOK İYİ

Sektörde maaşlar 3-5 yıllık profesyonel için 2.500 ile 6.000 lira arasında. Uzmanlık ve geçmişi arttıkça personelin alacağı parada çoğalıyor. Yaptığı işe kıyasla maaş aylığı 15.000 lirayı bulabiliyor.

BU İŞE NASIL GİRİLİR?

Yazılım uzmanlığı, uyum uzmanlığı, grafik &web dizaynı sahalarında uluslararası sertifika kazandıran mesleki eğitim kurumları var. Sektörün önde gelen oyuncularının yetişmiş personel gereksinimleri doğrultusunda düzenlenen burs imkânları yüzde 70'e varan burs desteği bulabilmek mümkün. (Kaynak:Hürriyet)

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar