1,2 milyon liraya yakın temettü dağıtacak

LPG şirketi Ergaz, hissedarlarına 1 milyon 190 bin lira net nakit temettü dağıtma kararı aldı.

Google Haberlere Abone ol
1,2 milyon liraya yakın temettü dağıtacak

LPG şirketi Ergaz, hissedarlarına 1 milyon 190 bin lira net nakit temettü dağıtma kararı aldı. Toplam 741 ortağı olan şirketin 41. Olağan Genel Kurulu’nda 2013 mali tablolarının onaylanmasının ardından Yönetim Kurulu üyeleri ibra edildi.


2016’ya kadar görev yapacak üyeler; Aslan Yağız, Ebubekir Yağız, İhsan Yağız, Mustafa Çiçek, Yusuf Yağız, M.Seid Gülakar, Sırrı Yağız, Hasan İspirli ve Zülkani Kaya’dan teşekkül etti.

Ergaz Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Ebubekir Yağız, özkaynaklar ile büyümeyi ilke edindiklerini vurguladı. Yağız, güçlü bilançoları bulunduğuna işaret ederken de makina, inşaat, çimento iştirakleri ve enerjinin ayrıı alanlarına yatırım yaparak büyüyeceklerini belirtti.

Yağız, Ergaz'ın 2013 toplam hasılatının 142 milyon lirayı, brüt kârının da 17 milyon lirayı aştığına temas etti. Geçen sene Ergaz'ın toplam LPG satışının 37 bin 713 ton olduğunu kaydetti.

Toplantıda 2014 hedeflerine değinen Genel Müdür Yardımcısı Ömer Yağız ise “ Şirket olarak 2013’te Bluepet markasıyla akaryakıt sektörüne girdik, şu an ciromuzun yüzde 80’ini teşkil eden, ana faaliyet alanımız olan LPG sektörünün tüpgaz ve otogaz ve dökmegaz segmentlerinde yatırımlarımız devam edecek. Verimli olmayan alanların satışına; karlı olmasını öngördüğümüz başka markalardan LPG dolumu yapma uygulamalarına gidebiliriz. Bluepet yakıt istasyonları onuncu bayiiyle yoluna devam ediyor. 2014 sonuna kadar 50 yeni bayi ile hem LPG’de hem de akaryakıtta sektörel payımız artacak.” dedi. Yağız, şöyle devam etti:

“Ergaz olarak, 600’e yakın bayimizle 100 bin ton LPG satışı hedefi hayal değil. Sektörde bütün haksız rekabetlere rağmen mücadelemizi veriyoruz. Lojistik alanında İzmit bölgesinde yatırımımız halen gündemde. İnşaat şirketimizin Aydın-Söke ve Malatya Hekimhan’da yaptığı altyapı çalışmaları da verimli bir şekilde şirket karlılığımıza katkı yapmaktadır.”
CİHAN

Yorumlar