100 ülkeden bin işadamı TUSKON’un kurduğu Ticaret Köprüsü'nde buluştu

Türkiye İş Adamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON)'nun bu yıl 20’nci defa düzenlediği Türkiye-Dünya Ticaret Köprüsü, yoğun katılımla gerçekleşti. Programa; Seyşeller'den Zimbabwe'ye, Uruguay'dan Peru'ya, Maldivler'den Nepal'e kadar...

Google Haberlere Abone ol
100 ülkeden bin işadamı TUSKON’un kurduğu Ticaret Köprüsü'nde buluştu

Türkiye İş Adamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON)'nun bu yıl 20’nci defa düzenlediği Türkiye-Dünya Ticaret Köprüsü, yoğun katılımla gerçekleşti. Programa; Seyşeller'den Zimbabwe'ye, Uruguay'dan Peru'ya, Maldivler'den Nepal'e kadar yaklaşık 100 ülkeden bin işadamı katıldı. İstanbul'un gelişmişliği karşısında şaşırdıklarını ifade eden iş adamları, karşılıkla iş anlaşması yapmaktan mutlu olduklarını dile getirdi.

Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde yapılan fuara; yerli ve yabancı birçok inşaat ve mobilya firması katıldı.TUSKON Başkanı Rızanur Meral, açılış kurdelesini kestikten sonra, işadamlarından oluşan heyetle fuardaki stantları gezdi. Fuara Sri Lanka’dan katılan ACL Kablo Genel Müdürü Suren Madanayake, 52 yıldır hizmet veren kablo firması olduklarını söyledi. Firmalarla çoklu iş görüşmeleri yaptıklarını dile getiren Madanayake, "Dün ve bugün firmalarla görüşme yaptık. Özellikle hammadde üzerine ve Sri Lanka düşük gelir grubuna yönelik toplu konut projeleriyle alakalı görüşmeler yapıyorum. Bu programa ilk gelişim ve çok iyi organize olunmuş bir program. İnsanlar da çok yardımcı. Bundan sonra da her zaman gelmeyi düşünüyorum." diye konuştu.

Güney Sudanlı İş Kadınlarını Desteleme Merkezi Başkanı Salwa Bakony Manytiel, yüzde 100 Hindistan hükümetine ait bir firmalarını olduğunu kaydetti. Hindistan'ın her yerinde ve dünyanın da birçok yerinde hizmet verdiklerini vurgulayan Manytiel, "Şuan Uman, Maldiv gibi coğrafyalarda inşaat sektöründe yer alıyoruz. Bu Türkiye'yi ilk ziyaret edişim. İstanbul'u bu kadar gelişmiş olarak bilmiyordum, bu kadar modern oluşuna çok şaşırdım. TUSKON'un organize ettiği bu fuar gerçekten çok etkileyici. Ben ilk defa bulunuyorum, organize edenlere çok teşekkür ediyorum. Ben, TUSKON Başkanı Rızanur Meral Bey’e böyle bir programı Hindistan’da yapalım diye teklifte bulundum. O da kabul etti. Böyle bir programı da Hindistan’da yapmaktan onur duyarız. Bu defa 30 kişilik bir heyet ile geldik, diğer seferde daha fazla heyet getirmeyi düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.

Fuara katılan bir diğer firma olan BİLTECH İnşaat Genel Müdürü Manish Gupta da 80 yıllık inşaat ve demir-çelik firması olduklarını söyledi. Hindistan'da faaliyet gösterdiklerini aktaran Gupta, "Beklediğimden de çok iyi buldum. İstanbul çok güzel bir şehir. Aynı zamanda TUSKON’un bu organizasyonları 2 ülke arasındaki ilişkileri geliştiriyor. Çünkü 2 ülke birbirini pek tanımıyor ama bu organizasyonlar tanımaya yardımcı oluyor. Ben, Türk sanayisini çok iyi buldum. Türk sanayisi Hindistan’da çok iyi iş yapabilir. Türk firmalarından bazılarını ortaklık kurmak için Hindistan’a davet ettik. Normalde benim Afrika’da da birçok yatırımım var. Şuan da havaalanı, otoban, okullar yapıyoruz. Aynı zamanda Pepsi’nin de Mozambik ve Zambiya’daki bayisiyiz. Afrika’nın birçok ülkesinde de yatırımlarımız var. Orada da Türk firmalarıyla beraber yatırım yapabiliriz." şeklinde konuştu.

CİHAN

Yorumlar