10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü ve Atatürk Haftası

- TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu: - "Türk iş dünyası olarak, ülkemizin aydınlık geleceğine olan inancımızı ve müreffeh bir Türkiye konusundaki kararlılığımızı bir kez daha vurguluyor, Büyük Atatürk'ün yüksek hatırası önünde saygıyla eğiliyoruz"

Google Haberlere Abone ol
10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü ve Atatürk Haftası

ANKARA (AA) - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türk iş dünyası olarak, aydınlık geleceğe olan inançlarını ve müreffeh bir Türkiye konusundaki kararlılıklarının altını çizerek, "Büyük Atatürk'ün yüksek hatırası önünde saygıyla eğiliyoruz." ifadesini kullandı.

Hisarcıklıoğlu, mesajında, Mustafa Kemal Atatürk'ün, "Tüccar, milletin emeği ve üretimini kıymetlendirmek için eline ve zekasına emniyet edilen ve bu emniyete liyakat göstermesi gereken adamdır" sözünü şiar edinerek hedeflerine ulaşacaklarını belirtti. Hisarcıklıoğlu, şunları kaydetti:

"Bize bıraktığı Cumhuriyeti, ilke ve hedefleri doğrultusunda güçlü kılmak ve Türkiye'yi daha ileri seviyelere ulaştırmak için çabamız artan bir güçle devam edecektir. Biz Türkiye'ye inanıyoruz. Ülkemize hizmet etmeye kararlıyız. Milletimizin çağdaş dünyada saygın bir yer edinebilmesi için yorulmaksızın gayret etmek, çalışmak ve üretmekle sorumlu olduğumuzun bilincindeyiz.

Türk iş dünyası olarak, ülkemizin aydınlık geleceğine olan inancımızı ve müreffeh bir Türkiye konusundaki kararlılığımızı bir kez daha vurguluyor, Büyük Atatürk'ün yüksek hatırası önünde saygıyla eğiliyoruz."

- "Ülkenin daha ileri taşınması için çalışacağız"

Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) Genel Başkanı Cemal Yükselen de Atatürk'ün bir milletin kaderinin nasıl değişebileceğini dünya tarihine yazdırdığını belirterek, "Bu ulusa ve ülkeye hizmet görevi bitmeyecektir" sözünü ilke edindiklerini ifade etti.

Ülkenin daha da ileriye taşınması için çalışacaklarının altını çizen Yükselen, mesajında şunları kaydetti:

"Atatürk'ün en büyük eseri, Cumhuriyetimizdir. Bizler, bağımsız ve müreffeh bir gelecek için Atatürk'ün fikirleri ışığında ilerleyerek bu mirası bizden sonraki nesillere gururla aktaracağız. Bu düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük komutan, eşsiz devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, O'nun şahsında dava ve silah arkadaşlarını, İstiklal Mücadelemizin tüm kahramanlarını ve şehitlerimizi bir kez daha sevgi, saygı, rahmet ve şükranla anıyoruz."

Yorumlar