Eyüpsultan’da kadınlar için yeni ’Yaşam Merkezi’

Eyüpsultan’da yapımına başlanan “Aktif Yaşam Merkezi” ilçedeki kadınların günlük hayatında birçok aktivite yapmasını ve eğitim almasını kolaylaştıracak.

Google Haberlere Abone ol
Eyüpsultan’da kadınlar için yeni ’Yaşam Merkezi’

Eyüpsultan’da yapımına başlanan “Aktif Yaşam Merkezi” ilçedeki kadınların günlük hayatında birçok aktivite yapmasını ve eğitim almasını kolaylaştıracak.

Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın’ınisteği doğrultusunda yapımına başlanan, ilçedeki kadınların günlük hayatında birçok aktivite ve eğitim almasını kolaylaştıracak’Aktif Yaşam Merkezi’binasının işlevselliği ve ’İlk Adım Kadın Kooperatifi’ ile yapılacak çalışmalar kapsamında genel bir tanışma toplantısı gerçekleştirildi.

Eyüpsultan Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Turan Koçer ve Gençlik Spor Müdürü Mehmet Irmak’ın katılımıyla Güzeltepe Gençlik Merkezi binasında düzenlenen toplantıda kadınlara yönelik’Aktif Yaşam Merkezi’ binasının işlevsellği konusunda bilgilendirme yapıldı.

Öte yandan ’İlk Adım Kadın Kooperatifi’ ile yapılacak çalışmalar konusunda fikir alışverişi gerçekleştirildi.

"Birbirini tamamlayan bir fonksiyon haline gelecek "

Toplantıya katılan vatandaşların isteklerini dinleyen Başkan Yardımcısı Ahmet Turhan Koçer, toplantıyı düzenleyen Güzeltepe Mahalle Muhtarı Haydar Penes’e teşekkür ederek, Güzeltepe’de kadınlara yönelik yapılacak ’Aktif Yaşam Merkezi’, halihazırda hizmet veren ’Güzeltepe Gençlik Merkezi’nin birbirine tamamlayacak bir fonksiyon olacağını belirtti.

Yapımının son aşamasına gelinen ’Aktif Yaşam Merkezi’nin işlevselliğini beraber tartışarak karar verilmesi gerektiğini belirten Başkan Yardımcısı Koçer, konuşmasına şöyle devam etti:"Kurs açarız, eğitim açarız, eğitimci buluruz, aktivite ve gezi organize ederiz, meslek edindirme kursunu mutlaka açarız ve ayrıca iş bulma konusunda yardımcı olabiliriz ve proje destekleriz. Öncelikle Güzeltepe’de Gençlik Merkezi ve Bilgi Evi aynı yerde bulunuyor. Sonrasında ise kadınlar için fitness salonu da bu binaya entegre edilmiş. Bu durum zaman zaman sıkıntı oluşturabiliyor. Biz de bu konuda endişe ettik. Bu konuda işlev dağıtımı yaparak yeni yapılan binayı kadınlara yönelik ’Aktif Yaşam Merkezi’, şu anda bulunduğumuz ’Güzeltepe Gençlik Merkezi’ni ise çocuk ve genç odaklı merkez yapalım dedik.”

Toplantıya katılan ’İlk Adım Kadın Kooperatifi’ Başkanı Gültan Bingöl, ilgili bakanlıklarla yaptığı çalıştaylarda belediyelerle işbirliği yapmayı talep ettiklerini belirterek, "Kadın Kooperatiflerine desteği yerel yönetimler versin. Kooperatiflerin denetleyicisi, muhatabı belediyeler olsun talebinde bulunduk. Biz böyle daha rahat oluruz. Sonuçta belediye bizi tanıyor, biz belediyeyi tanıyoruz. Daha iyi denetleme olur ve yeni fikirler ortaya çıkabilir. İnşallah güzel şeyler olacak. Bu konuda ümitliyim" dedi.

"Bir imkan, bir kapı"

Toplantıda konuşmasına devam eden Başkan Yardımcısı Koçer,"İlk Adım Kadın Kooperatifi"ile yapılacak çalışmalar konusunda görüşlerini belirtti.

Sadece kooperatifle iş yapmanın bazı kadınların örgütlü bir yapının dışında kalmış gibi hissedebileceği, bu konuda dengeli olunması gerektiğini belirten Başkan Yardımcısı Koçer,"Kooperatif, kadınlarımız için gelir elde etme, organize etme ve ilişki ağına ulaşma şansı veriyor. Kooperatifimizin olması böyle bir muhatabımızın olması bizi mutlu etti. Bir şeyleri değerlendirmek için bize fırsat alanı açmış oldu. Bize cesaret verdi. Niye bir imkan, bir kapı" ifadelerini kullandı.

"Bütün binalar sizin"

Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nün kadınlar ve gençler için gerçekleştirdiği projeleri anlatanGençlik ve Spor Müdürü Mehmet Irmak, "Bu sene bayanlara yönelik olan beslenme projemiz var, karınca yumurtasından, yoğurt mayalamaya, kefir yapmaya, salça yapmaya... Bunların hepsi kendi kültürümüze uygun olarak yapılacak. Kafemiz, salonlarımız var. Bütün binalar sizin. Hep beraber çalışarak güzel işler yapacağız" ifadelerini kullandı.

Yorumlar