Kerkük Türkmen sivil toplum örgütleri, Türkmenlere yapılan saldırıları kınadı

Kerkük Türkmen sivil toplum örgütleri, IKBY’nin 25 Eylül’de yaptığı bağımsızlık referandumunun ardından Kerkük’te Türkmen sivil toplum örgütlerinin temsilcilerinin evlerine silah arama bahanesiyle yapılan baskınları kınadı.Kerkük...

Google Haberlere Abone ol
Kerkük Türkmen sivil toplum örgütleri, Türkmenlere yapılan saldırıları kınadı

Kerkük Türkmen sivil toplum örgütleri, IKBY’nin 25 Eylül’de yaptığı bağımsızlık referandumunun ardından Kerkük’te Türkmen sivil toplum örgütlerinin temsilcilerinin evlerine silah arama bahanesiyle yapılan baskınları kınadı.

Kerkük sivil toplum kuruluşlarının yaptığı basın toplantısında konuşan Irak Türkmen Edebiyatçıları Başkanı Aydın Kerkük, yetkililere güvenliklerinin sağlanması için çağrı yaptı. Dünyaya da seslenen Aydın Kerkük, Türkmenlere yapılan saldırıların Kerkük Türkmenlerini ülkeyi terk etmeye zorlamayı hedeflediğini belirterek, hiçbir şartta ülkeyi terk etmeyeceklerini söyledi.

Türkmen Sivil Toplum Örgütleri Başkanı Hüseyin Behaeddin, dün cuma namazına gittiği zaman evine baskın yapıldığını ve kadın ve çocukların korkutulduğunu söyledi. Komşuların müdahalesi üstlerinde güvenlik güçleri giysileri bulunan saldırganların evi terk ettiği belirtildi.

Türkmen kadınlar Birliği Başkanı Kadriye Cayi, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, Kerkük’te Arap, Kürt ve Türkmenlerin bulunduğunu, bu baskınların yalnızca Türkmenlere yapılmasının Türkmenleri korkutup ülkeye terk etmeye zorlamak olduğuna işaret ederek, “Dedelerimiz bu topraklarda can verdi, kan verdi. Bu topraklardan bizi söküp atmanız imkansız. Ölürüz yine de gitmeyiz. Biz Kerkük Türkmeniyiz. Biz Aslanız dedi” Kadriye Cayi, Irak hükumetine de çağrı yaparak Kerkük’ün güvenliğini sağlamalarını istedi. “Biz sizin namusunuz. Bizi korumanız namusunuzu korumanızdır” dedi.

Yorumlar