YÖK, Fransızca dili bölümlerini kısıtladı

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK), Fransız Dili ve Edebiyatı ve Fransızca öğretmenliği bölümlerine düzenleme getirdi.

Google Haberlere Abone ol
YÖK, Fransızca dili bölümlerini kısıtladı

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK), Türkiye'deki yükseköğretim kurumları bünyesinde yer alan ve henüz öğrencisi olmayan Fransız Dili ve Edebiyatı ve Fransızca öğretmenliği bölümlerine yeni bir karar alınıncaya kadar öğrenci alınmamasını karar verdi.

Aralarında Fransa eski Cumhurbaşkanı Sarkozy'nin de olduğu 300 sözde aydınının skandal Kur'an bildirisi yayınlamasının ardından Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK)ten sürpriz bir adım geldi.  yayımlandı. Bildiride Kur'an-ı Kerim'deki bazı ayetlerin çıkarılması istenmişti. Ardından Türkiye'den ve İslam dünyasından büyük tepkiler geldi.

YÖK, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'de, Fransız Dili ve Edebiyatı ile Fransızca Öğretmenliği bölümlerine yeni bir karar alınıncaya kadar öğrenci alınmamasını karar verdi.

YÖK'ÜN GEREKÇESİ
Karara gerekçe olarak ise Fransa’da hiçbir üniversitede lisans düzeyinde eğitim veren Türk Dili ve Edebiyatı / Türkoloji bölümleri bulunmaması gösterildi.

Yorumlar