Yoğun talep üzerine arıcılık kursu yeniden açılacak

Şimdiye kadar İzmit Belediyesi tarafından 4 kez düzenlenen ve 150’ye yakın kişinin katıldığı arı yetiştiriciliği kursu, vatandaşlardan gelen yoğun talep üzerine yeniden açılacak.İzmit Belediyesi’ nin Kırsal Hizmetler Müdürlüğü...

Google Haberlere Abone ol
Yoğun talep üzerine arıcılık kursu yeniden açılacak

Şimdiye kadar İzmit Belediyesi tarafından 4 kez düzenlenen ve 150’ye yakın kişinin katıldığı arı yetiştiriciliği kursu, vatandaşlardan gelen yoğun talep üzerine yeniden açılacak.

İzmit Belediyesi’ nin Kırsal Hizmetler Müdürlüğü yetkilileri, 5. arı yetiştiriciliği kursu için başvuruların kabul edildiğini belirterek, “2 yıldan beri düzenlediğimiz kurslara vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyorlar. Kurs açılması yönündeki talepleri dikkate alarak önümüzdeki günlerde yeni bir kurs daha açmaya karar verdik. 80 saatlik kursa katılmak isteyenler müdürlüğümüze nüfus cüzdan fotokopisi, öğrenim belgesi fotokopisi ( ehliyet fotokopisi de olabilir) ile birlikte başvurabilirler. 20 Ekim tarihine kadar başvuruları kabul edeceğiz. Kursun başlama tarihini daha sonra katılımcılara bildireceğiz” dediler.

Arıcılık kursunda devam zorunluluğunun olduğu, kursiyerlere arılı kovan hazırlama, ana arı, oğul arı ve arı ürünleri üretme, arı kolonisinin bakım ve beslenmesi, arı ürünleri hasadı, arıcılık araç, gereç ve ekipmanlarının bakım ve onarımı, bal arısı ırkları, koloni bireyleri ve düzeni, mevsimsel bakım ve kışlatma, bal üretimi, diğer arı ürünlerinin üretimi, ana arı yetiştiriciliği, ballı bitkilere uygun gezginci arıcılık ve arı sağlığı konularında eğitim verileceği öğrenildi. Kursu bitirenlere sertifika verileceği de kaydedildi.

Yorumlar