YGS'ye girecek adaylara tavsiyeler

“Sınav akşamı sizi yoracak etkinliklerden uzak durunuz. Zamanında uyuyunuz. Moralinizi bozacak durumlardan uzak durunuz. Sabah, ağır olmayan sizi rahatsız edici kahvaltı yapmayınız. Nüfus cüzdanınızı ve sınava giriş belgenizi muhakkak yanınıza alınız."

Google Haberlere Abone ol
YGS'ye girecek adaylara tavsiyeler

Pazar günü yapılacak YGS öncesi eğitimciler önemli uyarı ve tavsiyelerde bulundu. Moral bozacak durumlardan uzak durulmasını tavsiye eden eğitimciler, nüfus cüzdanı ve sınava giriş belgesinin unutulmamasını aksi takdirde hiçbir şekilde sınava girilemeyeceğine dikkat çekti.

Eğitimci ve Rehber Öğretmen Hasan Yılmaz, YGS sınavı öncesinde uyarılarda bulunarak, “Her işin kuralını bilip programlı hareket etmek hayatımızın her alanında işlerimizi kolaylaştıracaktır.” dedi.

Rehber öğretmen Yılmaz, İLKHA'ya yaptığı açıklamalarda şu uyarılarda bulundu: “Sınav akşamı sizi yoracak etkinliklerden uzak durunuz. Zamanında uyuyunuz. Moralinizi bozacak durumlardan uzak durunuz. Sabah, ağır olmayan sizi rahatsız edici kahvaltı yapmayınız. Nüfus cüzdanınızı ve sınava giriş belgenizi muhakkak yanınıza alınız. Kimliğiniz ve giriş belgeniz olmadan sınava alınmayacağınızı unutmayınız. Giriş belgesindeki uyarıları dikkatle okuyunuz. Sınava gireceğiniz okula sınav saatinden 45 dakika önce gidiniz. Cevap formunuzun doldurulması gereken bölümlerini dikkatle doldurunuz. Kitapçığınızı hızlıca kontrol ediniz. Eksik sayfa veya bir problem varsa salon görevlisine bildiriniz. Heyecanlı olmanız sizi panikletmesin. Soru çözümüne başladıktan beş dakika sonra bu heyecanın geçeceğini normal bir sınav moduna gireceğinizi unutmayınız. Sizi uğraştıracak sorularla boğuşmanız sınavı kaybetmenize neden olacaktır. Oyalayıcı soruları mutlaka atlayınız. Kolayca yapacağınız yeterli miktarda soruların sizi beklediğini unutmayın. Sosyal bilimler testinin 41-45 sorularını size puan getirmeyeceğini unutmayınız. Dolayısıyla bu sorularla vakit kaybetmeniz yararınıza olmayacaktır.”

PROGRAMLI HAREKET ETMEK

YGS sonrası için de önemli uyarı ve tavsiyelerde bulunan Yılmaz, “YGS’nin üniversite kazanmada önemi inkâr edilemez. Ancak üniversite LYS ile kazanılır. Dolayısıyla YGS'den düşük puan alan öğrencilerimizin pes etmemeleri LYS'ye adamakıllı hazırlanmaları gerekir. Üniversitelerde yeterince kontenjan bulunmaktadır. Barajı geçen öğrenciler bu durumda çeşitli bölümlere girebilirler. İyi bölümlere girebilmek için mevcut gayretinizi devam ettirmeniz yeterli olacaktır. YGS'den sonra çalışmayı bırakmanız sadece rakiplerinize yarayacaktır. YGS'den sonra devam edip etmeme konusunda mutlaka bizimle irtibata geçiniz. Bu süreçte de sizin yanınızda olmak bizi mutlu edecektir. YGS sonucunuzu bizimle paylaşmanız size daha iyi bir yardım sunmamızı sağlayacaktır. LYS için iyi bir hazırlık programımızın olduğunu, bu programda faydalanmanızın sizleri iyi yerlere getireceğinden şüpheniz olmasın. YGS'den sonra tüm öğrencilerin aynı kararlılıkla hazırlanmaları gerektiğini dolayısıyla çalışmaya devam etmeleri gerektiğini hatırlatırız. Unutmayalım ki her sınavın formatı farklıdır. Sınavların mahiyetini anlayıp kurallarını bilmek nereden, nasıl başlayacağımızı bilmek ciddi anlamda bir avantajdır. Her işin kuralını bilip programlı hareket etmek hayatımızın her alanında işlerimizi kolaylaştıracaktır. Rabbim sınava girecek bütün adaylara zihin açıklığı verip onların kazanımlarını hayra çevirsin.” diye konuştu.

YGS SINAV GİRİŞ YERLERİNİ ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Yorumlar