YGS'de saniyelerle kararan hayatlar Meclise taşındı

YGS'de uygulanan 15 dakika kuralı gereği sınavdan saniyeler önce, yıllarca emek vererek sınava hazırlanan öğrencilerin okul kapısından çevrilmesi Meclis gündemine taşındı

Google Haberlere Abone ol
YGS'de saniyelerle kararan hayatlar Meclise taşındı

Sonhaberler | Haber Merkezi

YGS'de kısa süreli geç kalanların televizyon ekranlarına ve gazete sayfalarına da yansıyan görüntüleri TBMM'ye taşındı. 

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Binali Yıldırım'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na sunduğu yazılı soru önergesinde, İzmir'de YGS'ye 10 saniye geç kaldığı için alınmadığını söyleyen Dilara Filiz'in "Bu devlet ve eğitim sistemi yıllarca beni sınava hazırlanmam için zorladı. Kapıya yöneldiğimde açıktı. Tam kapıya geldim. 'Geç kaldın' diyerek yüzüme kapattılar. Gerekli hukuki başvuruları yapacağım" ifadelerinin basına yansıdığını anımsattı.

Dilara Filiz'in alınmamasının gerekçesini soran Tanrıkulu, "Yıllarca emek harcayan, çalışan ve hedeflerini gerçekleştirebilmek için bir dizi sınava tabi tutulan öğrencilerimizin, 10 saniye ya da 1 dakika geciktiği gerekçe gösterilerek ve 'Geç kaldın' denilip kapı yüzüne kapatılarak uğradığı haksızlığın ve hak kaybının telafi edilmesi konusunda Milli Eğitim Bakanlığı herhangi bir çalışma yürütecek midir? Sorumlular hakkında herhangi bir işlem başlatılmış mıdır?" diye sordu.

Geç kalınma vakalarının 15 yıllık dökümünü isteyen, bu öğrenciler ile ilgili olarak Milli Eğitim Bakanlığı'nın somut bir çözüm sağlayıp sağlamadığını soran Tanrıkulu, bu yöndeki şikayetlerin akıbetini öğrenmek istedi. Tanrıkulu, "İzmir Atatürk Lisesi'nde sınav belgesini küçük şekilde çıktı aldığı için sınava alınmayan bir öğrenci olduğu iddiası doğru mudur? Bu sene ilk kez başlanan uygulamada 09.45'te okul kapılarının kapanmasıyla, dakika farkıyla Manisa'da ve diğer tüm illerde YGS'ye alınmayan ve hak kaybı yaşayan öğrencilerin hak kayıpları nasıl telafi edilecektir? Uygulamanın gerekçesi nedir. Özellikle de YGS öncesi yaşanan yoğun trafik sebebiyle, sınava, saniye ya da dakika farkı ile yetişemeyerek bütün emekleri boşa gidecek ve 1 yıl daha beklemek zorunda kalacak öğrencilerimizin, ulaşımında kolaylık sağlanarak, olası trafik sıkışıklarının giderilmesi için önceden etkili ve somut tedbirler almak yerine, bu sene ilk kez başlanan uygulama ile kapıların erken kapatılmasının gerekçesi ve izahı nedir?" gibi sorular yöneltti.

Yorumlar