YGS 80 şehirde başladı

Üniversiteye girişte birinci aşama olan sınava, 2 milyon 178 bin 563 aday başvurdu. YGS'deki soruların tamamı, ÖSYM'nin internet sitesinden 2 gün içinde kamuoyunun bilgisine sunulacak

Google Haberlere Abone ol
YGS 80 şehirde başladı

Üniversiteye girişte birinci aşama olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) saat 10.00'da Şırnak hariç 80 şehirde başladı.

YGS, Türkiye geneli ile KKTC'nin başkenti Lefkoşa'da 173 il ve ilçe sınav merkezinde, yaklaşık 7 bin 300 binada ve 117 bin salonda, 303 bin sınav görevlisiyle gerçekleştiriliyor.

Sınava, 2 milyon 178 bin 563 aday başvurdu.

Tek oturumda yapılacak ve saat 10.00'da başlayan sınavda adaylara, 160 soru için 160 dakika süre verilecek.

SORULAR AÇIKLANACAK

Adaylar, sınava girecekleri binanın kapısında, kimlik ve güvenlik kontrolleri ile salona giriş işlemlerinin zamanında yapılabilmesi için saat 09.00'da hazır bulundu.

Sınav salonuna 2016-YGS Sınava Giriş Belgesi ile nüfus cüzdanı veya pasaportları kontrol edilerek alınan adaylar, sıra numaralarının bulunduğu yerlere oturdu.

Sınav binalarında emanete eşya alınmadı. Adayların sınavda kullanacakları kalem, silgi, kalemtıraş ile şeker ve peçete, ÖSYM tarafından verildi.

Sınavın yapıldığı binaların bahçelerinde bekleyen velilerin, en az adaylar kadar heyecanlı olduğu dikkati çekerken, kimi veliler de çocuklarının başarısı için dua etti.

Türkçe, sosyal bilimler, temel matematik ve fen bilimleri testlerinin yer alacağı sınavda öğrencilere, Türkçeden 40, tarihten 15, coğrafyadan 12, felsefeden 8, din kültürü ve ahlak bilgisi veya ilave felsefe sorularından 5, temel matematikten 40, fizikten 14, kimyadan 13 ve biyolojiden ise 13 soru yöneltilecek.

SORULAR İKİ GÜN İÇİNDE YAYINLANACAK

Adaylar, sınav başladıktan sonra ilk 120 dakika ve son 15 dakika içinde sınav salonunu terk edemeyecek, kısa süre için bile olsa salondan çıkamayacak. Sınav salonundan her ne sebeple olursa olsun çıkan aday, bir daha buraya alınmayacak ve sınavın ilk 120 dakikası dolana kadar, binada bekletilecek.

ÖSYM, bu yılki YGS'de soruların tamamını, "Temel Soru Kitapçığı" adı altında, internet sitesinden tüm kamuoyunun bilgisine sunma kararı aldı. Soruların pazartesi veya salı günü yayınlanması bekleniyor.

DAVUTOĞLU'DAN VATANDAŞLARA DUYARLILIK ÇAĞRISI

Öte yandan Başbakan Ahmet Davutoğlu, vatandaşlardan YGS sınavı bitimine kadar öğrencileri düşünerek hareket etmelerini istedi.

Başbakan Davutoğlu, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından, bugün yapılan YGS sınavı dolayısıyla bir mesaj paylaştı.

Davutoğlu, mesajında şunları kaydetti: "Biraz sonra YGS sınavına girecek tüm öğrencilerime Allah'tan zihin açıklığı diliyorum. Tüm vatandaşlarımdan da sınav bitimine kadar öğrencilerimizi düşünerek hareket etmelerini istirham ediyorum."

 

Yorumlar