Yeni eğitim müfredatı üzerinden bölücülük yapmışlar

MEB'in 2017-2018 eğitim-öğretim yılı müfredatı için “Laiklik ve Atatürk çıkarıldı” diye kara propaganda yapıldığı ortaya çıktı. Ders kitaplarından evrim teorisi, Laiklik ve Atatürk gibi konuların çıkartıldığı yerine Cihad getirildiği iddialarına Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Alpaslan Durmuş cevap verdi.

Google Haberlere Abone ol
Yeni eğitim müfredatı üzerinden bölücülük yapmışlar

Millî Eğitim Bakanlığı'nın 2017-2018 eğitim öğretim yılında okutmaya başlayacağı yeni müfredatı onaylayan Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Alpaslan Durmuş, "Atatürk, evrim, laiklik, Çanakkale Zaferi çıkarıldı, cihad, itaat, din, 15 Temmuz getirildi" iddialarına tek tek cevap verdi. Bu iddiaları ortaya atanların amacının kara propaganda olduğunu söyleyen Durmuş'un 5 müfredat yalanına 5 cevabı şöyle:

1 EVRİM ÇIKARILDI MI?

Evrim müfredattan çıkartılmadı. Hatta daha uygun bir şekilde ve genişletilerek verildi. Biyoloji dersinde evrimle birlikte evrimin metodolojisini ve felsefi temellerini ilk kez yeni müfredat ile 10. sınıf felsefe dersinde anlatacağız. Evrimin mutasyon, adaptasyon, varyasyon, seçilim kavramları ise gen teknolojileri ve biyoteknoloji konuları içerisinde anlatılıyor. 11. sınıfta düşünce teorileri içinde yoktan var olma, türeme konuları da ayrıca işleniyor. Burada bilim felsefesi ve usulü açısından İslam ile evrim tartışmalarını bir araya getiriyorlar. İslam'da evrim konusu Darwin'den önce yer bulmuştur. Evrim inanılacak bir konu da değildir. Evrim bir teori yani doğruya götüren ve bir konuyu açıklamaya yönelik model sunan araçlardan biridir.

2 LAİK Mİ DİNDAR MI?

Laiklik ilkesinin çıkarılıp dindar müfredat oluşturulduğu iddia ediliyor. Oysa ki bu iddiada bulunanlar, bilimi din ile yargılıyor, karşılığında dini bilimle yargılayan cevaplar alıyorlar. Oysa ki her ikisi de yanlıştır. Bilimle din alanları ayrıdır ve birbirlerini yargılamaz, yargılamaları anlamlı olmaz. Tartışmalar kanıtsız, bilimsellikten uzak bir şekilde yürüyor. Bu müfredat, Anayasa ve Millî Eğitim Temel Kanunu çerçevesinde yapıldı.

3 ATATÜRK ÇIKARILDI MI?

Yeni müfredattan bırakın Atatürk'ün kalkmasını, eksiltilmesini, kapsamı daha da genişletildi. İnkılap Tarihi dersi 8 ve 12'nci sınıflarda hâlâ yer alıyor. Eskiden ortaokulda başlayan Atatürk'le ilgili bölümler ve kazanımlar ise ilkokul 4'üncü sınıftan 7'nci sınıfa kadar yer alıyor. Sosyal Bilgiler dersinde kalkınma anlatılırken "İzmir İktisat Kongresi'nin toplanması ve Atatürk" anlatılıyor. Kimya, geometri derslerinde bile Atatürk var. Göstermelik olarak değil.

4 İTAAT ÇARPITILDI MI?

11 ve 12. sınıflarda "Hz. Peygamberin Hayatı" adıyla bir seçmeli ders yer alıyor müfredatımızda. "İslam'da evlilik" ile ilgili bölümlerde tek kelime (itaat kelimesi) cımbızlanarak çarpıtma yapılıyor. eleştirilen ders kitabında eşler arasında "kadının kocasına" itaatinden değil, eşlerin birbirine "sadakat ve itaat borcundan" söz ediliyor. Aynı bölüm kapsamında, kız çocuklarının zorla evlendirilmesi, berdel, nikahsız evlilik, gizli evlilik gibi konuların da İslam dinine göre uygun olmadığı ifade ediliyor.

5 CİHAD MÜFREDATTA MI?

Söz konusu husus 6. sınıf, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersinde Hz. Muhammed'in hayatı ünitesinde yalnızca kavram olarak geçiyor. Cihad'ın savaşla sınırlandırılmadan tüm boyutlarıyla ele alınarak öğretilmesi amaçlanıyor. Zira günümüzde bu kavram terör örgütleri ve islamofobikler tarafından istismar ediliyor.

Durmuş, Enver Aysever fotoğrafıyla açılan bir Twitter hesabından müfredatla ilgili kara propaganda yapıldığını söyledi. (Sabah)

Yorumlar

ihsan eleştiren ler cibilliyetsiz sapıklar geçin onlaro önemli değil köpekler havlasın varsın