Yeni atanan öğretmenlere 35 bin danışman

Türkiye genelinde, 30 bin yeni öğretmen adayına rehberlik, danışmanlık yapmak için 98 bin danışman öğretmen adayı içerisinden 35 bin danışman öğretmen görev aldı

Google Haberlere Abone ol
Yeni atanan öğretmenlere 35 bin danışman

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, 30 bin yeni öğretmen adayı yetiştirme sürecinde 35 bin danışman öğretmenin görev aldığını bildirdi.

Bakan Avcı, Ankara Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ndeki "Danışman Öğretmen Eğitimi Semineri"nin açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye genelinde 30 bin aday öğretmene rehberlik edecek danışman öğretmenlere teşekkür etti.

Aday öğretmenlerin yönlendirilmesi, yetiştirilmesi programının, gönüllü danışman öğretmenler tarafından yürütüleceğini ifade eden Avcı, "Türkiye genelinde, Milli Eğitim Bakanlığı olarak 98 bin danışman öğretmen adayı içerisinden oluşturulan bir havuzdan sizler seçildiniz. 30 bin yeni öğretmen adayına rehberlik, danışmanlık yapmak için 35 bin danışman öğretmen arkadaşımız görev almış durumda" diye konuştu.

Türkiye genelinde 30 bin öğretmen adayına eğitim verecek, yönlendirmede bulunacak, rehberlik edecek danışman öğretmenlerin bugün itibarıyla Türkiye'nin her yerinde seminer çalışmalarına aynı saatte başladığını bildiren Bakan Avcı, "Bu aynı zamanda Milli Eğitim Bakanlığı olarak ne büyük ve idealist bir camia olduğumuzun da göstergesi" dedi.

 

Yeni ataması yapılan 30 bin aday öğretmeni yetiştirme sürecinde, danışman öğretmen eğitim seminerleri bugün Türkiye genelinde başladı.

Yorumlar