YDS sonuçları 2017 açıklandı mı? YDS sınav sonuçları sorgulama!

Binlerce adayın heyecanla beklediği YDS sonuçları ne zaman açıklanacak?

Google Haberlere Abone ol
YDS sonuçları 2017 açıklandı mı? YDS sınav sonuçları sorgulama!

2 Nisan Pazar günü binlerce aday YDS için sıra başında ter döktü. O günden beri YDS sonuçları 2017 için meraklı bekleyiş devam ediyordu. ÖSYM'nin açıkladığı sınav takvimine göre ise binlerce adayın heyecanla beklediği haber geldi. YDS sonuçlarının bugün içerisinde açıklanması bekleniyor. Peki YDS sonuçları ne zaman saat kaçta açıklanacak? Sınav sonuçlarını açıklandığı an bu başlık altından ÖSYM sonuç sistemi ile en hızlı bir şekilde öğrenebileceksiniz. İşte tüm detaylar...

2017 YDS SONUÇLARI AÇIKLANDI MI? 

Binlerce adayın merakla beklediği YDS sonuçları için nefesler tutuldu. ÖSYM, yayımladığı sınav taksviminde sonuçların bugün açıklanacağını belirtmişti. Sabah saatlerinden itibaren ise YDS sonuçları ne zaman açıklanacak? sorusu merak konusu oldu. Sınav sonuçları açıklandığı an sabah.com.tr'de olacak.

ÖSYM SONUÇ SİSTEMİ İLE SORGULA

YDS HANGİ DİLLER İÇİN YAPILIYOR?

ÖSYM Almanca, Arapça, Fransızca, İngilizce ve Rusça diller için hem ilkbahar döneminde hem de sonbahar döneminde olmak üzere yılda 2 defa sınav yapmaktadır. Diğer diller için ise sadece ilkbahar dönemi YDS sınavını yapmaktadır. YDS sınavının yapıldığı tüm diller ise şunlardır;

Arapça, Almanca, Çince, Bulgarca, Fransızca, Farsça, Danimarkaca, Ermenice, Gürcüce, Hollandaca, İtalyanca, İspanyolca, İngilizce, Lehçe, Korece, Japonca, Portekizce, Rumence, Rusça, Macarca, Ukraynaca ve Sırpça'dır.

YDS PUANI NASIL HESAPLANIR?

YDS'de 80 soru sorulmaktadır. Her bir sorunun değeri de 1.25 puandır. Adayın doğru vermiş olduğu sayı ile 1.25 çarpılarak elde edilen sonuç YDS puanı olmaktadır. Örneğin 40 doğru cevap veren aday 40x1.25= 50.00 puan alacaktır. 60 doğru cevap sayısına ulaşan da 60x1.25= 75.00 puan alacaktır.

YDS SEVİYELERİ VE PUANLARI

Yabancı dil seviyeleri, sınava giren tüm adaylar için geçerli olacak şekilde 100 tam puan üzerinden değerlendirilmektedir. Değerlendirilmesi yapılan ve hesaplanan puanların da belli bir seviyesi bulunmaktadır.

90 – 100 puan arasında olanlar A seviyesi

80 – 89 puan arasında olanlar B seviyesi

70 – 79 puan arasında olanlar C seviyesi

60 – 69 puan arasında olanlar D seviyesi

50 – 59 puan arasında olanlar E seviyesi

olarak kabul edilir. Sınava girmiş olan adayların almış oldukları sonuçlara göre belirlenecek olan seviyelerden hangisine ne miktarda bir tazminat ödemesi yapılacağı mevzuat çerçevesinde tespit edilir.

YDS PUANI KAÇ YIL GEÇERLİ OLACAKTIR?

ÖSYM'nin almış olduğu karar doğrultusunda, adayların YDS sınavından alacakları puanların geçerlilik süresi kurumların kendi mevzuatlarında yer alan süre kadar olmaktadır. Adayların YDS puanlarının geçerlilik süresi , başvuru yapılacak olan kurum tarafından belirlenecektir. Bununla birlikte de YDS sınav sonuçları Yabancı Dil tazminatıyla ilgili olarak da 375 sayılı kanun hükmünde olan kararnamenin 2. Maddesince adayların sınavdan almış oldukları puanlar sınavın gerçekleştirildiği tarih itibariyle 5 yıl süre ile geçerliliğini koruyacaktır. Belirlenen bu 5 yıllık sürenin sonunda, aday sınava girmemişse yabancı dil düzeyi bir alt düzeye inmiş olarak kabul edilmektedir. C düzeyinde olan adayların da almış oldukları yabancı dil tazminatları da kesilmektedir.

Yorumlar