Yabancı dil olarak Türkçe eğitimi sertifika töreni yapıldı

Harran Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezinin (HARÜSEM) Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğüyle ortaklaşa düzenledikleri “Yabancı dil olarak Türkçe eğitimi” programı sonunda, sertifika töreni düzenlendi.Karaköprü İlçesinde bulunan...

Google Haberlere Abone ol
Yabancı dil olarak Türkçe eğitimi sertifika töreni yapıldı

Harran Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezinin (HARÜSEM) Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğüyle ortaklaşa düzenledikleri “Yabancı dil olarak Türkçe eğitimi” programı sonunda, sertifika töreni düzenlendi.

Karaköprü İlçesinde bulunan Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonunda düzenlenen sertifika dağıtım töreni programına, Üniversite Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, İl Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan, HARÜSEM Müdürü Doç. Dr. Celal Ağan, kurum amirleri ve kursiyerler katıldı.

Programın açılışında söz alan Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, Türkçe öğreniminin önemine değindi. Üniversitede eğitim gören Suriyelilerin sayısının bine ulaştığına değindi.

Bu öğrencilere yönelik geçen yıl başlayan eğitimlerde, temel derslerde anlam sıkıntısı çekmemeleri için Arapça eğitim verdiklerini söyleyen Rektör Taşaltın, “Bununla beraber arkadaşlarımızın Türkçe öğrenmeleri için HARÜSEM bünyesinde kendilerine Türkçe eğitimi verdik. Bunu da yaparken Milli Eğitim Müdürlüğümüzle birlikte hareket ettik. Türkçe öğrenen bu misafirlerimiz ülkelerine döndüklerinde inanıyorum ki her biri birer gönüllü elçimiz olacaktır” dedi.

Şanlıurfa il ve ilçelerinde eğitimle ilgili tüm faaliyetleri Harran Üniversitesi ile birlikte yürüttüklerini söyleyen İl Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan, “Üniversitemizle birlikte en önemli çalışmamız ise Suriyeli misafirlerimize yönelik yapmış olduğu eğitim faaliyetidir. Harran Üniversitemiz ile yaptığımız çalışmalardan iyi neticeler çıktığını görüyoruz. Bu faaliyetlerde emeği geçen öğretmen arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Şimdiden 24 Kasım öğretmenler gününü tebrik ediyorum” diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından sertifika töreni yapıldı. Toplu fotoğraf çekimiyle program sona erdi.

Yorumlar