Vücut

Vücut, insanın ruhunun beden bulmuş halidir. Bir başka deyişle de , bizi biz yapan ve toplumda var eden somut bir göstergedir.

Google Haberlere Abone ol
Vücut

Vücut, insanın ruhunun beden bulmuş halidir. Bir başka deyişle de , bizi biz yapan ve toplumda var eden somut bir göstergedir. Tabi ki vücudumuzdan daha önemli şeyler de vardır, örneğin karakterimiz, düşüncelerimiz, fikirlerimiz. Fakat yine de toplumdan soyutlanmamak ve var olabilmek için bir vücuda ihtiyacımız vardır. Sağlıklı bir birey olabilmek için de vücudumuzun gelişimine dikkat etmeli, düzenli beslenerek ve bol egzersiz ve spor faaliyetleri yaparak vücudumuzu daha formda ve daha iyi bir şekle sokmaya gayret göstermeliyiz.

 Vücudumuz düşüncelerimizi destekleyen somut bir yapıdır. Kendi yaşam tarzımızın,  kendi alışkanlıklarımızın dış dünyaya göstermenin en kısa yolu, vücudun somut görünüşünden geçer. Örneğin bu bağlamda da daha kaba olan kişiler, daha gürbüz görünümlü, şişman yapılı kişilerdir. Tabi böyle bir genelleme yapmak doğru değildir, fakat toplumda şişman bireyler genellikle kaba olarak lanse edilmektedir. Vücudumuzda pek çok farklı organ bulunmaktadır. Bu organlardan en önemlisi de, 4 duyu organımızın bulunduğu kafa kısmıdır. Görme, işitme , duyma, koklama gibi çeşitli fonksiyonları kafamızdaki bazı organlar aracılığıyla gerçekleştiririz. Onun dışında kalan tek duyumuz hissetmektir. Hissetmek, yani bir şeyin yumuşak olup olmadığını, soğuk veya sıcak olup olmadığını, farkına varmaktır. Bu da tüm vücudumuzla anlayabileceğimiz bir özelliktir. Derinin altında bulunan sinirler sayesinde uyartı iletimi ile hissetme duyumuzun sonucuna varabiliriz.

Vücutta kafadan başka da bir çok organ bulunmaktadır. Örneği kollar ve bacaklar. İnsan için hayati önem arz eden organlardan bazılarıdır. Kollarımız ve bacaklarımız ile hareket etme kabiliyeti kazanırız, ve vücudumuzu farklı ortamlara götürebilme yetisini sağlamış oluruz.

Vücudumuzun bir başka kısmı da bacaklardan daha yukarıda bulunan gövde kısmı. Gövde kısmında da çok farklı ve hayati derecede önem arz eden çeşitli organlar bulunmaktadır. Örneğin kalp, akciğer, diyafram, bağırsak gibi çeşitli organlar gövde kısmında bulunmaktadır. İç organlarımız ile dış dünya arasına çekilmiş bir hat vardır. Bu hat kısmına ise deri denir. Derinin sınırladığı bölgeler ise vücudumuzu oluşturur.

Vücudumuzun sağlığını korumalı, ve gerek bedensel, gerekse de psikolojik ve ruhsal bir bakımdan iyi bir birey olabilmemiz için vücudumuzu fazla yağlanmadan uzak tutmalıyız. Atatürk'ün '' Sağlam kafa, sağlam vücutta bulunur'' sözü de tüm bu yazılanları destekler niteliktedir. Yani bireylerin zihinleri ve düşünceleri ne kadar iyi olursa olsun, sağlam bir bedene sahip olmayan bireyler, vücutlarına yeterince önem vermeyen bireyler, toplumda kaybolmaktan kurtulamayacaklardır. Bu bakımdan vücut sağlığımızı korumalı, ve vücudumuz ile toplumda var olduğumuzu unutmamalıyız.

Yorumlar