Üniversiteye giriş sınavları bir hafta ertelendi, peki 2018 YKS ne zaman?

AK Parti ve MHP'nin erken seçim kararından sonra belirlenen tarih 2018 YKS ile çakışıyordu. Bunun üzerine YÖK, üniversitelere giriş sınavı YKS'nın 30 Haziran ve 1 Temmuz tarihlerinde yapılmasını kararlaştırdı.

Google Haberlere Abone ol
Üniversiteye giriş sınavları bir hafta ertelendi, peki 2018 YKS ne zaman?

Sonhaberler.com | Haber Merkezi

MHP'nin önerisiyle 2019'da yapılması planlanan seçimler 24 Haziran'a alındı. Ancak belirlenen tarihin 2018 YKS ile çakıştığı ortaya çıktı. Peki 2018 YKS ne zaman yapılacak? Bu sorunun cevabını dün Yüksek Öğretim Kurulu tarafından verildi. 2018 YKS 30 Haziran ve 1 Temmuz tarihlerinde yapılacak.

24 Haziran'daki Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri nedeniyle Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın 30 Haziran ve 1 Temmuz'da yapılacağı açıklandı. 

Yükseköğretim Kurulunca (YÖK), 24 Haziran'da yapılacağı açıklanan cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimleri nedeniyle Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) 30 Haziran ve 1 Temmuz'da düzenleneceği duyuruldu.

YÖK'ten yapılan açıklamada, 24 Haziran 2018'de gerçekleştirileceği açıklanan erken seçim tarihinin YKS'nin yapılacağı tarihle aynı güne denk geldiği hatırlatıldı.

Bunun üzerine YKS'nin 30 Haziran ve 1 Temmuz tarihlerinde düzenlenmesine karar verildiği bildirildi.

Bu kapsamda, YKS'nin birinci oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) 30 Haziran Cumartesi, ikinci oturumu olan Alan Yeterlilik Testi (AYT) ile Yabancı Dil Testi (YDT) 1 Temmuz Pazar günü gerçekleştirilecek.

Yorumlar