Üniversite kredi ve bursları ne kadar oldu?

Üniversite öğrencilerinin aldığı geri ödemeli kredi ve burslar yükseltildi. Peki üniversite öğrencileri ne kadar alacak?

Google Haberlere Abone ol
Üniversite kredi ve bursları ne kadar oldu?

SonHaberler | Haber Merkezi

Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) tarafından üniversite öğrencilerin öğrenim hayatı boyunca maddi ihtiyaçlarının karşılanması için verdiği geri ödemeli öğrenim kredi ve burs fiyatları arttırıldı. Öte yandan KYK yurtlarında kalan Lisans ve Ön Lisans öğrencilerinin devletten aldıkları beslenme yardımı da yükseltildi. Peki öğrenciler ne kadar öğrendim kredisi ve burs alacak? 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir televiyon kanalında yaptığı konuşmada üniversite öğrencilerinin Kredi ve Yurtlar Kurumu'ndan aldıkları öğrenim kredisi ve burslarının yükseltildiği müjdesini verdi.

Öğrenim Kredisi ve Burslar Ne Kadar Oldu

2015 yılında 330 lira olan öğrenim kredisi ve burs fiyatları yine Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla 2016 yılında 400 liraya yükseltilmişti. Bu oran 2017 yılı için ise 425 lira olarak belirlenmişti. 2017-2018 eğitim öğretim yılında üniversite öğrencilerine verilecek olan öğrenim kredisi ve burs fiyatlarının 425 liradan 470 liraya çıkarıldı. Öte yandan yüksek lisans öğrencileri için burs fiyatları aylık 850 liradan 940 liraya, doktora öğrencileri için ise aylık bin 275 liradan bin 410 liraya yükseltildi.

Beslenme Yardımına Zam Yapıldı

Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı Kredi ve Yurtlar Kurumu'na ait yurtlarda kalan öğrencilerin yurtlarda yediği yemeklerin ücretleri ise beslenme yardımı adı altında devlet tarafından karşılanıyor. Daha önce günlük 9,5 liradan verilen beslenme desteği 11 liraya yükseltildi. . Geçen yıl eylül ayından bu yana sabah kahvaltısı için 3, akşam yemeği için 6,5 lira olmak üzere günlük 9,5, aylık ise 285 lira olan beslenme yardımı, 2017-2018 eğitim-öğretim yılında sabah kahvaltısı için 3,5, akşam yemeği için 7,5 lira olmak üzere günlük 11, aylık ise 330 lira olarak belirlendi.

Öğrenim Kredisi Nedir?

Lisans veya Ön Lisans kazanan T.C. uyruklu öğrencilerin eğitim öğretim hayatları boyunca maddi yönden desteklemek, sosyal ve kültürel gelişmelerini kolaylaştırmak amacıyla Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından verilen borç paradır.

Öğrenim kredisi borcu; öğrenciye normal öğrenimi süresince verilen miktarlara Türkiye İstatistik Kurumu Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksindeki artışlar uygulanarak, hesaplanacak miktarın ilave edilmesi ile tespit edilir.

Yorumlar