Tuzluca ‘da yenilenen müfredat tanıtım semineri gerçekleşti

Iğdır’ın Tuzluca İlçesi’nde yenilenen müfredatlar tanıtım semineri Cumhuriyet YBO’da yapıldı.Tuzluca ’da 2017-2018 eğitim öğretim yılından itibaren ilk etapta 1, 5 ve 9’uncu sınıf öğrencileri için geçerli olacak yeni müfredatla...

Google Haberlere Abone ol
Tuzluca ‘da yenilenen müfredat tanıtım semineri gerçekleşti

Iğdır’ın Tuzluca İlçesi’nde yenilenen müfredatlar tanıtım semineri Cumhuriyet YBO’da yapıldı.

Tuzluca ’da 2017-2018 eğitim öğretim yılından itibaren ilk etapta 1, 5 ve 9’uncu sınıf öğrencileri için geçerli olacak yeni müfredatla ilgili tanıtım semineri düzenlendi.

Milli Eğitim Bakanlığı Ölçme Değerlendirme ve yerleştirme Hizmetleri daire başkanı Mehmet Emin Günaydın yeni müfredat ile hedeflenen temel amacın nitelikli insan yetiştirmek olduğunu ifade etti. Slayt sunum eşliğinde müfredatın yenileme gerekçelerini anlatan Günaydın, bunların pratik bilgi, beceri ve yetkinlikler, güncel nitelikler ve değerlerimiz gibi konuların başı çektiğini söyledi. Nitelikli insan kaynağına nasıl ulaşmamız gerektiği konularına kafa yormamız gerektiğini dile getiren Günaydın, çıraklık eğitiminden artık beceri eğitimine geçmek gerektiğini vurguladı.

Müfredatlar neden yenilendiğini de anlatan Günaydın; "Dünyada ve ülkemizde yaşanan sosyokültürel, bilimsel ve teknolojik gelişmeler öğrencilerin gelecekte toplumun üretken üyeleri olarak sahip olmaları gereken vasıf örgüsünü ve nitelik dokusunu da değiştirmiştir. İçerisinde bulunduğumuz çağda, öğrencilerin sahip olmaları gereken temel bilgi, beceri ve değerlerin yanı sıra bunları edinme sürecindeki farkındalıkları da önem arz etmektedir. Ayrıca kazanılmış olan özelliklerin hayatın farklı alanlarında kullanılabilmesi için iyi bir donanıma ve altyapıya sahip olunması da bir gereklilik olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu durum, ülkemizin bugününden yarınlarına kendilerinden çok şey beklenen ve büyük umutlar bağlanan gelecek nesillerin daha donanımlı bir şekilde yetişmesi için Müfredatların yenilenmesi ihtiyacını doğurmuştur. Yenileme çalışmalarının başlamasında kalkınma planları, 64 ve 65. hükümetlerin eylem planları, uluslararası ölçekte gerçekleştirilen sınavların sonuçları, farklı ulusal ve uluslararası kurum ve kuruluşlar tarafından hazırlanan raporlar ile gerçekleştirilen bilimsel araştırmalar etkili olmuştur. Sonuç olarak mevcut öğretim programları; öğrenme öğretme teori ve yaklaşımlarındaki yenilik ve gelişmeler doğrultusunda çağın gerekliliklerini, ferdin ve toplumun değişen ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde yenilenmiştir” diye konuştu.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Latif Oğur ise "Dünyada en maliyetli olan şey Öğretim programı hazırlamak ve uygulamaktır" dedi. Oğur, birey ve toplumun ihtiyacına binaen hazırlanan müfredatların uygulanmasında yakın orta ve uzun vadede takipçisi olacağını ayrıca değerlendirmeleri zamanında Milli Eğitim Bakanlığa ulaştıracaklarını belirtti.

Seminere İl Milli Eğitim Şube Müdürü Cevdet Parlar, İlçe Şube müdürleri Aziz Akar, Önder Akkılıç, idareci ve öğretmenler katıldı

Yorumlar