TUS tercih başvuru süresi başladı

TUS ilkbahar dönemi için tercih başvuru süresi 16 Mayıs'ta sona erecek

Google Haberlere Abone ol
TUS tercih başvuru süresi başladı
Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (TUS) ilkbahar dönemi tercih başvuru süresi bugün başladı.
ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan duyuruya göre, tercih işlemleri 16 Mayıs'a kadar ÖSYM'nin "https://tercih.osym.gov.tr" internet adresinden yapılacak. Adaylar tercihlerini, T.C. kimlik numaraları ve şifrelerini kullanarak, bireysel olarak internet aracılığıyla yapacak.

Yanlışlıkla bir program yerine diğer bir programın girilmesi durumunda, girilen program tercih edilen program gibi işlem görecek. Adayların tercihlerini yaparken, ÖSYM'nin internet sayfasında yayımlanacak olan kılavuzdan yararlanmaları gerekiyor.

Tercihlerinde değişiklik yapmak isteyen adaylar, tercih süresi içinde internet aracılığıyla bu işlemlerini yapabilecek.

TUS için adaylar en fazla 30 tercih yapabilecek. Askeri sağlık personeli olan adaylar ise sadece Tablo-4'ten en fazla 30 tercihte bulunabilecek.

Adayların, yabancı dil yeterliliği için İngilizce, Fransızca ve Almanca dillerinin birisinden, Sağlık Bakanlığınca yapılan veya yaptırılan sınavdan ya da ÖSYM'ce gerçekleştirilen Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı'ndan (YDS) en az 50 puan almış olması gerekiyor. Bunun yanı sıra, ÖSYM tarafından bu puana denk kabul edilen uluslararası geçerliliği bulunan bir belge de kabul edilecek.

Yorumlar