TEOG nakillerde dikkat edilecek husus

TEOG’da nakil uygulamasında ikinci tur bugün başlıyor. İlk nakil uygulaması yerleştirme sonuçları da bugün açıklanacak. Boş kontenjan ise meslek ve imam hatip liselerinde var

Google Haberlere Abone ol
TEOG nakillerde dikkat edilecek husus
Yerleştiği lisesinden memnun olmayan ya da açık liseye yerleştirilen öğrenciler için düzenlenen TEOG yerleştirmelerinde nakil uygulamasının ilkinin sonuçları bugün açıklanıyor. Aynı zamanda nakil uygulamasında ikinci dönem başvuruları da alınmaya başlanacak. İkinci nakil uygulamasına başvuruda son gün 26 Ağustos. Sonuçlar ise 29 Ağustos’ta açıklanacak. Son nakil uygulaması ise 29 Ağustos-2 Eylül tarihleri arasında olacak.

DİKKAT, TERCİHTE BOŞ KONTENJAN ŞARTI YOK

Öğrencilerin dikkat etmeleri gereken önemli hususlardan biri, tercih yapılacak okulların boş kontenjana sahip olup olmaması. Anadolu, fen ve sosyal bilimler liselerinde kontenjanlarının neredeyse tümü dolu iken en fazla boş kontenjan ise imam hatip ve meslek liselerinde var. Ancak TEOG nakil tercihleri yaparken seçilen okullarda boş kontenjan şartı aranmayacak. Okulun boş kontenjanı olmasa da tercih hakkı olacak.

Eğer bir okula yerleşemezseniz, kayıtlı olduğunuz okulda kalıyorsunuz. Nakillere başvurduğunuz için kaydınızın silinmesi söz konusu değil.

HER DÖNEME 3 OKUL

Her nakil döneminde 3 okul tercih ediliyor. 3 tercihi de doldurmanız şart değil. İsterseniz tek okul da yazabilirsiniz. TEOG nakil başvurularında hazırlanacak tercih listesinin bir ortaokulda onaylatılması gerekiyor. Aksi halde tercih işleminiz geçersiz sayılır.

Yorumlar