TEOG'da sonucu Türkçe belirleyecek

Geçmiş yıllarla karşılaştırıldığında öğrencilerin özellikle Türkçe sorularında zorlandığı görüldü

Google Haberlere Abone ol
TEOG'da sonucu Türkçe belirleyecek

Sonhaberler | Haber Merkezi

İki aşamalı gerçekleştirilen Temel Öğretimden Ortaokula Geçiş sisteminin birinci dönemi Çarşamba ve Perşembe günü yapılan sınavlarla sona erdi.8.sınıfta okuyan 1 milyon 191 bin öğrenci en iyi liseye girmek için ter döktü. Açı Eğitim Kurumları TEOG Danışmanı Gonca Uluçay, geçmiş yıllarla karşılaştırıldığında öğrencilerin özellikle Türkçe sorularında zorladığının altını çizdi.15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili de bir soru yer aldığının belirten Uluçay, Matematik sınavında üslü ve köklü ifadelerin öğrencileri zorladığının altını çizdi. Ocak ayında açıklanması beklenen sınavın mazeret sınavları 17-18 Aralık tarihlerinde yapılacak.

Milyonlarca öğrencinin ve velinin heyecanla beklediği TEOG sınavı geride kaldı. 10 bin soru havuzundan seçilen sorular arasında öğrencileri en çok Türkçe zorladı. Salı günü gerçekleşen ilk oturumda Türkçe sınavında yer alan paragraf ve yorum soruları öğrencileri zorlarken, Matematik’te yer alan üslü ve köklü ifadeler öğrencilerin zamanını aldı. Uluçay, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ve Fen Bilgisi’nde basit sorular yer alırken İngilizce ve Sosyal Bilgiler sınavında çelişki içeren sorular soruldu.

15 Temmuz’la İlgili Bir Soru Soruldu

Uluçay bu yılki TEOG sınavında geçtiğimiz yıllara oranla öğrencileri zorlayan soruların bulunduğunu söyledi. Uluçay, ‘’TEOG’da seçici soruların çok daha fazla olduğunu görüyoruz. Sınavda öğrencilerin kaderini Türkçe belirleyecek. Türkçe sınavında yer alan Anı- Biyografi sorularının yanıtları öğrencileri çelişkide bıraktı. Matematik dersinden ise öğrencilerimizin bir soru üzerinde takıldıkları dikkatimizi çekti. Onun dışında Matematik sınavı gayet iyi geçmiş’’ dedi. Uluçay sözlerini şöyle sürdürdü: ‘’İkinci gün öğrenciler Sosyal Bilgiler ve İngilizce sınavlarında çelişkiye düşüren sorular yer aldı. Sosyal Bilgiler sınavı diğer yıllara göre çok daha zorlarken, kolay gibi görünen sorular soruldu. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi sınavında ise 15 Temmuz süreci ile ilgili güncel bir soru yer aldı. Öğrencileri zorlayan tek dersin Türkçe olduğu görünüyor. Öğrencilerimizden aldığımız yorumlar doğrultusunda değerlendirirsek Matematik sınavında yer alan bir sorunun iptal olabileceği söz konusu. TEOG sınavının birinci dönemi bitti. Tüm öğrenci ve velilerimize geçmiş olsun. Artık hep birlikte ikinci dönem sınavlarını bekleyeceğiz.”

Yorumlar