Seçmeli derslerde son iki gün uyarısı

2016-2017 yılı Eğitim-Öğretim yılı seçmeli ders seçimi hakkında velilere uyarılarda bulunan uzmanlar, seçmeli ders tercihleri için son iki güne girildiği uyarılarında bulundular.

Google Haberlere Abone ol
Seçmeli derslerde son iki gün uyarısı

Seçmeli dersler için son iki güne girildiğini ifade eden Uzmanlar, iyi bir gençliğin yetişmesi için seçmeli derslerin fırsat olduğunu, ebeveynlere çocukları için bu dersleri seçmeleri tavsiyelerinde bulundu.

Aralarında Kur’an-ı Kerim, Hz Muhammed’in hayatı, Temel Dini Bilgiler’in yanı sıra Yaşayan Diller ve Lehceler (Kurmanci, Zazaki, Lazca, Gürcüce, Abazaca) Yabancı Diller (İngilizce, Arapça, Almanca, Fransızca) gibi birçok seçmeli ders için tercih süresi için son iki güne girildi. Her bir öğrenci bu derslerden 6 saati geçmeyecek şekilde seçebileceği belirtildi.

Eğitimci ve Rehber Öğretmen Hasan Yılmaz, Seçmeli ders için son iki güne girildiğini belirterek, öğrenci ve ailelerine önemli uyarılarda bulundu.

“Her insanın bir dönüm noktası olduğu gibi öğrencilerinde dönüm noktalarından biride seçmeli derslerdir.” diyen Yılmaz, “Öğrenci kardeşlerimiz seçmeli derslerini seçerken, mutlaka özgür iradelerini kullanarak seçmeleri gerekiyor. Tabi ki ders seçerken, önemli olan kriterler,  Ahlaki değerlerimizi ön plana alarak, toplumsal sorunları düşünerek, mantıksal çıkarımlar yapmaları gerekir.” dedi.

Yılmaz, Biz rehber öğretmenler olarak, öğrenci kardeşlerimize yardımcı olmamız elzem olduğunu belirterek,  “Hayatta yaşadığımız bazı olumsuzluklar, misal olarak, matematik, İngilizce ve benzeri durumlar bunlar telafi edilebilirler şeylerdir. Fakat bunlardan daha tehlikeli olan şey nedir? O da değersizliktir. Bizler ebeveyneler olarak çocuklarımıza belki para, harçlık ve kitap almış, vermiş olabiliriz. Bu gibi konularda ilgilenmiş olabiliriz. Fakat bizlerin ve onların uğrunda var olduğumuz manevi değerleri vermediğimiz için mutlaka bu konuda sorunlar büyüyecek toplumsal hale gelecektir. Bizler bu nesli ve gençliği güzel, faydalı yetiştirmek istiyorsak, mutlaka ahlaki değerleri ön planda tutmalıyız. Çocuklarımızı ve öğrencilerimiz yetiştirmeliyiz, aksi takdirde yetişen bu nesil moğolvari bir kültürle yetişen bir genlik olacaktır. Bu durumda geleceğe umut veren bir tablo görünmeyecektir.” ifadelerini kullandı.  

EMİN OLUNAN GENÇLİK HEDEFİ

“Bizim özlemini duyduğumuz bir nesil Efendimiz Hz Muhammed(A.S) buyurdu gibi, ‘Elinden ve dilin herkesin emin olduğu’ bir gençlik yetişmesini arzuluyoruz.” diyen Yılmaz daha son olarak şunları kaydetti: “Dolayısıyla derslerimizi seçerken ahlaki değerleri öncelememiz lazım. Onun için Rabbimiz bizlerin hem dünya ve hem de ahiret saadetini kazanmaya yönelik gönderdiği buyruğu Kur’an-ı Kerim ve akabinde Hz Muhammed’in (s.a.v) hayatını içeren Siyer-i Nebi derslerini seçmelerini öğrencilerimize tavsiye ediyoruz. Sonrasında ana dilimizi daha iyi öğrenip konuşmak için onu da seçmede fayda vardır. Bunları bir bütün olarak değerlendirdiğimizde, böyle isabetli bir ders seçiminde bulunduğumuzda önümüzdeki süreç daha sağlıklı bir şekilde faydamıza olacağını düşünüyorum. Çünkü bunlar olmazsa olmazlarımızdandır. En temel hakkımızdır, toplumun ıslahı için en güzel ahlaki ve manevi değerlerdir.”

 

Kaynak: İLKHA

Yorumlar