ÖSYM MSÜ sınav soruları ve cevaplarını yayınladı

Milli Savunma Üniversitesi sınav soruları ve cevap anahtarı görüntüleme! 2018 Milli Savunma Üniversitesi sınavı

Google Haberlere Abone ol
ÖSYM MSÜ sınav soruları ve cevaplarını yayınladı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 18 Mart'ta uygulanan Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavının (MSÜ) sınav soruları ve cevap anahtarı bugün yayınlandı. Sınava katılan adaylar, işaretledikleri sınav sorularının yanlış olup, olmadığını öğrenmek için sınav soruları ve cevap anahtarını görüntülemek istiyor. MSÜ sınav soruları ve cevap anahtarı nasıl görüntülenir?

Milli Savunma Üniversitesi'ne askeri öğrenci aday alımı için 18 Mart'ta gerçekleştirilen MSÜ sınav soruları ve cevap anahtarı adayların erişimine açıldı. Sınava başvuran adaylar, 10 gün süreyle ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile soruların tamamına ulaşabilecek. Sorular, Temel soru Kitapçığı diziliminde yayınlandı.

MSÜ SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Milli Savunma Üniversitesi sınavına katılan adaylar, soru ve cevapları beklerken bir yandan da sonuçların açıklanacağı tarihi iple çekiyor. ÖSYM'nin sınav takviminde yer alan bilgiye göre, 2018 MSÜ sınav sonuçları 12 Nisan 2018 tarihinde açıklanacak.

2018 MSÜ PUAN HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

Cevaplar, her alt test için ayrı ayrı değerlendirmeye alınacaktır. Adayların, alt testlerin her biri için birer standart puanı hesaplanacaktır. Standart puanların hesaplanmasında şu yol izlenecektir:

* Her adayın, testlere verdiği doğru ve yanlış cevapların sayısı belirlenecektir. Doğru cevap sayısından yan lış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak adayın ilgili alt testten almış olduğu ham puan bulunacaktır.

* Tüm adayların ilgili testten aldıkları ham puanlar kullanılarak o testin ortalama ve standart sapması bulunacaktır. Bu ortalama ve standart sapma k ullanılarak tüm adaylar için ortalaması 50, standart sapması 10 olan standart puanlar hesaplanacaktır.

* Hesaplanan standart puanlar ve aşağıdaki Tablo’daki ağırlıklar kullanılarak adayların ağırlıklı puanları hesaplanacaktır. Ağırlıklı puanlarının hesa planabilmesi için adayların Temel Matematik ve Türkçe test lerinin her birin den en az 0,5 veya daha fazla ham puan almış olmaları gerekir. Yalnızca bu koşulları sağlayan adaylar için ağırlıklı puanlar hesaplanacaktır.

* Ağırlıklı puanlar kendi içinde en küçüğü 100, en büyüğü 500 olan puanlara dönüştürülerek adayların MSÜ-SAYISAL (SA), MSÜ-EŞİT AĞIRLIK (EA), MSÜ-SÖZEL (SÖ) , MSÜ-GENEL (GN) puanları oluşturulacaktır.

                Türkçe     Temel Matematik    Fen Bilimleri    Sosyal Bilimler
MSÜ-SA    yüzde 25     yüzde 35          yüzde 30            yüzde 10
MSÜ-EA    yüzde 35     yüzde 35          yüzde 10            yüzde 20
MSÜ-SÖ    yüzde 35     yüzde 20         yüzde 10            yüzde 35
MSÜ-GN    yüzde 35     yüzde 35         yüzde 15            yüzde 15

Yorumlar