Öğrenci velilerinin taşımalı tepkisi öğrenciler okula gidemiyor

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, uzun zamandır kırsal mahallelerden merkezi okullara yapılan öğrenci taşıma işinin durdurulması tepkilere neden oldu. Öğrencilerin normal yolcu araçları ile yapılan taşımasında aksaklıklar çıkması...

Google Haberlere Abone ol
Öğrenci velilerinin taşımalı tepkisi öğrenciler okula gidemiyor

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, uzun zamandır kırsal mahallelerden merkezi okullara yapılan öğrenci taşıma işinin durdurulması tepkilere neden oldu. Öğrencilerin normal yolcu araçları ile yapılan taşımasında aksaklıklar çıkması da velileri isyan noktasına getirirken, bazı veliler çocuklarını okullara göndermez oldu.

Kaymakamlık toplantı salonunda velilerle bir araya gelen kaymakam Hüseyin Öner, öğrenci taşımasının yönetmelikteki bir madde gereğince durdurulduğunu belirterek, velilerin anlayış göstermelerini istedi. Öğrencilerin geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi taşınmalarını kendilerinin de istediğini anlatan kaymakam Hüseyin Öner,” Bizim de tercihimiz sizleri sevindirmekten yana olacaktır. Ancak, mevzuat buna uygun değil. Takdir yetkimiz olsa, sizden yana kullanırız. Ancak, mevzuata rağmen taşımalı işini sürdürürsek, biz sorumluluk altına gireriz. Öğrencilerimiz kırsal mahallelere gelen taşıma araçlarından yararlanacaklar. Mevzuat değişmedikçe bu uygulama böyle devam edecek” dedi. İlçede, 9 bin 183 öğrencinin bulunduğunu anlatan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ferhan Levent’de yapacak bir şeyin olmadığını söyledi. Kaymakam Hüseyin Öner ve Müdür Ferhan Levent’in konuşmaları da velileri ikna etmeye yetmedi. Öğrencileri 3 günden beri okula göndermediklerini anlatan Kuyumcu Mahallesinden Zafer Acar,” Milli Eğitime çıktık, Kaymakama çıktık netice alamadık. Daha büyük mercilere gideceğiz. Sorunun çözümünü istiyoruz” dedi. Kırtık Mahallesinden Fikret Kara’da,” Tam sınavlar sırasında yaşanan bu sıkıntı yüzünden öğrenciler mağdur oldu. Öğrencilerimiz sınavlara giremiyor. Mağdur oldular. Kaymakam bey de çözüm bulamadı. Sorunun çözümünü istiyoruz” Yabancılar Mahalle Muhtarı Recep Kabakçı da” Çocuklar mağdur oluyor. Biz çözüm istiyoruz” dedi.

Yorumlar