Milli Savunma Üniversitesi'ne başvuru nasıl yapılacak?

MSÜ başvuruları 9 Ocak Salı günü başladı. MSÜ başvuruları nasıl yapılır sorusunun cevabı merak ediliyor. Milli Savunma Üniversitesi sınav soruları ve ücreti merak ediliyor.

Google Haberlere Abone ol
Milli Savunma Üniversitesi'ne başvuru nasıl yapılacak?

SonHaberler | Haber Merkezi

Türk Silahlı Kuvvetlerinde istihdam edilmek isteyen adayların en çok araştırdığı konuların başında "Milli Savunma Üniversitesi'ne başvurular nasıl yapılır?" "Başvuru ücretleri ne kadar?" gibi sorular geliyor. Bu haberimizde konuyla ilgili detaylı bilgiye ulaşabileceksiniz.

Milli Savunma Üniversitesi'nin daha önce alımının yapılacağını duyurduğu 3 bin 761 subay, 5 bin 992 astsubay alımları için başvurular Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYM) resmi sitesi üzerinden yapılabilecek.

MİLLİ SAVUNMA BAKANI NURETTİN CANİKLİ AÇIKLAMIŞTI

Milli Savunma Üniversitesi FETÖ'nün kanlı darbe girişiminin ardından Temmuz 2016'da yayınlana 669 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kurulmuştu. Kara Harp Okulu, Deniz Harp Okulu, Hava Harp Okulu bu üniversitenin kapsamında bulunuyor. Aynı zamanda farklı enstitü ve meslek yüksek okulları da üniversitenin bünyesinde yer alıyor. Geçtiğimiz günlerde Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, “2018 yılında Kara Kuvvetleri Komutanlığımız için 2 bin 427 subay, 2 bin 657 astsubay, Deniz Kuvvetleri Komutanlığımız için 693 subay, 836 astsubay, Hava Kuvvetleri Komutanlığımız için 341 subay, bin 899 astsubay, Özel Kuvvetler Komutanlığımız için 300 subay, 600 astsubay olmak üzere toplam 3 bin 761 subay, 5 bin 992 astsubay yetiştirilmesi planlanmaktadır. Bu çerçevede subayların sınav işlemleri tamamlanmıştır.” açıklamasını yaptı. 

15 ŞUBAT SON GÜN

Vatandaşlar bu açıklamanın ardından MSÜ sınavı başvurularının nasıl ve nereden yapıldığını açıklamaya başladılar. 9 Ocak’ta başlayan müracaatlar 15 Şubat tarihinde son bulacak. Sınav ücreti 80 TL olarak belirlenmiştir. 5 TL’de hizmet ücreti olacak. Harp Okulları için 2018 yılı YKS Temel Yeterlilik Testi (TYT) ile Alan Yeterlilik Testlerine (AYT); Astsubay Meslek Yüksekokulları için ise 2018 Yılı YKS Temel Yeterlilik Testine (TYT) girmeyen adaylar, hiçbir surette askeri okullara yerleştirilmeyecektir.

Harp Okullarına (HO) bayan ve erkek, Astsubay Meslek Yüksekokullarına (Asb. MYO) sadece erkek öğrenci alınacaktır. MSÜ başvuru ekranı haberimiz içerisinde sizlerle.

Yorumlar