Milli eğitimde çığır açacak proje tanıtıldı

Samsun Valiliği ile Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğünce hazırlanan Maarif Hareketi Projesi kapsamında yürütülen “İşte Oyun" isimli projenin lansmanı gerçekleştirildi.Mehmet Akif Ersoy İlkokulu, Gazipaşa İlkokulu ve Kazım Özdemir...

Google Haberlere Abone ol
Milli eğitimde çığır açacak proje tanıtıldı

Samsun Valiliği ile Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğünce hazırlanan Maarif Hareketi Projesi kapsamında yürütülen “İşte Oyun" isimli projenin lansmanı gerçekleştirildi.

Mehmet Akif Ersoy İlkokulu, Gazipaşa İlkokulu ve Kazım Özdemir İlkokulu tarafından yürütülen "İşte Oyun Projesi"nin tanıtım toplantısı yapıldı. Samsun’da 3 ilkokulda uygulanan "İşte Oyun Projesi" ile 90 ilkokul öğretmenine derslerde uygulanacak akademik oyunlar öğretiliyor. Bu proje ile öğrencilerin oyun oynayarak farkında olmadan öğrenmesi sağlanıyor.

Samsun’da bir otelde gerçekleştirilen proje lansmanına katılan birçok eğitimci, “İşte Okul Projesi" kapsamında okullarda yaptıkları oyun eğitimlerini anlatan videolu sunum yapıldı. Sunumların ardından konuşma yapan Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, “Biz sadece birkaç günümüzü kurtarmak için proje yapmıyoruz. Her bir projemiz eğitim sistemimizin ana damarına dokunan ve onu harekete geçirecek nitelikte olmaya başladı. Bu şüphesiz bize ciddi bir şekilde özgüven kazandırdı diye düşünüyorum. Sadece kendi çapımızda projeler üretmenin ötesinde üniversitelerimizi harekete geçiriyoruz. Teorinin kurulduğu ve bilimin üretildiği yer üniversitelerimizdir. Bir projede ya da eğitimin niteliğini kurgulayan bir zihinde olması gereken tüm unsurlar burada var. Biz sadece projeler yapmıyoruz artık. Modeller üretiyoruz. Avrupa’nın çeşitli ülkelerindeki eğitim modellerini incelerken ya da o modeller üzerinde bazen hayranlık ile konuşurken şu cümleleri kuruyoruz. Orada serbestlik var özgürlük var diyoruz. Bizde de var bu. Bu projede yapılan nedir peki. Bunun adı özgürlüktür. Sınıflar bizim düzenlediğimiz şekillerden çıkarılıp sizin istediğiniz şekillere girdi. Bir İl Milli Eğitim Müdürü olarak bu sınıfın düzenini neden değiştirdiniz, dediğimi duydunuz mu? Çünkü o sınıfın yönetimi sizlere ait. Bu yönüyle tüm özgürlük alanlarını kullanıyoruz. Okullarımızda yapılan sadece bir proje değil orada bir senaryo yazıyorsunuz. Siz bir senaristsiniz. Senaryoyu yazdınız, oyuncular ise öğrencilerimiz. Adeta okulu bir film sahnesine dönüştürdünüz” diye konuştu.

Yorumlar