MEB: TEOG soruları çalınmadı, haber uydurma

Milli Eğitim Bakanlığı, TEOG sorularının çalındığına dair bazı gazetelerde çıkan haberleri yalanladı; haberlerin tamamen uydurma olduğunu belirtti

Google Haberlere Abone ol
MEB: TEOG soruları çalınmadı, haber uydurma

Milli Eğitim Bakanlığından (MEB), "Ortak sınav kitapçığının sızdırıldığı" iddialarıyla ilgili, sınav güvenliğine dair herhangi bir prosedür ihlali ve sızma söz konusu olmadığı, iddiaların tamamen uydurma ve asılsız olduğunun tespit edildiği bildirildi.

Bakanlık, çeşitli basın yayın kuruluşlarında ve sosyal medyada "merkezi ortak sınav kitapçığının sızdırıldığı" yönündeki haberlere ilişkin açıklama yaptı.

Yazılı açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığının, eğitimi ilgilendiren her haberi hassasiyetle takip ettiği, kamuoyunda rahatsızlık yaratan, veli, öğrenci ve öğretmenleri endişe ve kaygıya sevk edecek haberlere ilişkin inceleme ve araştırma yaptığı belirtildi.

Bakanlığın söz konusu iddialarla ilgili olarak da iddianın dile getirildiği ilk andan itibaren konunun önemine binaen ivedi şekilde etraflıca incelenmesi için Rehberlik ve Denetim Başkanlığına inceleme ve soruşturma talimatı verdiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"İnceleme ve soruşturma neticesinde, ilk etapta sosyal medya aracılığı ile ortaya çıkan, daha sonrasında yazılı ve görsel basına da konu olan 'sınav kitapçığı kapak görüntüsü' internet ve sosyal medya dünyasında 'trolleme' denen dezenformasyona dayalı bir algı çalışmasının ürünüdür. Bu 'sınav kitapçığı kapak görüntüsü' önceki sınavlarımız sonrası yayımlanan 'basın nüshası'nın üzerinde oynanmış biçimidir. Sözü edilen 'kapak formatı' gerçekleştireceğimiz 'Merkezi Ortak Sınav'da kullanılacak kitapçık kapaklarıyla yazı karakteri, şablon ve mizanpaj yönünden bütünüyle farklıdır. Sınav güvenliğine dair herhangi bir prosedür ihlali ve sızma söz konusu olmayıp iddiaların tamamen uydurma ve asılsız olduğu tespit edilmiştir. Milli Eğitim Bakanlığı, başta öğrencilerimiz olmak üzere kamuoyunun sosyal medya üzerinden kasıtlı ve sorumsuzca yayılan bu tür yalan haberlere itibar etmemesini saygıyla duyurur."

Yorumlar