LYS'nin duacı anneleri iş başında

LYS'de bugün yapılan sınavlarla sosyal bilgiler etabı geride bırakıldı. Sınav saatinde öğrencilerin anneleri de onlara dualarla destek oldu

Google Haberlere Abone ol
LYS'nin duacı anneleri iş başında

Yüzbinlerce öğrenci bugün yapılan LYS'de ter dökerken, onları kadar heyecanlı olan annelir de dışarıda onlara dualarıyla destek oldu. Okul önlerinde Ramazan ayının sıcak günlerine rağmen çocuklarını bekleyen anneler, dualarını esirgemedi.

Üniversite giriş sınavının ikinci basamağı Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS), Sosyal Bilimler Sınavı (LYS-4) sona erdi. Tek oturumda yapılan ve 135 dakika süren sınav, Türkiye'de 81 il merkezi ile Lefkoşa'da gerçekleştirildi. LYS-4'te tarih, coğrafya-2 testi ve felsefe grubu ile din kültürü ve ahlak bilgisi testi yer aldı.

İstanbul Üniversitesi Beyazıt Yerleşkesi'nde sınava giren öğrenciler, sınav salonlarında ter dökerken, bazı aileler okul önlerinde Kur'an-ı Kerim okuyup, dua ederek bekledi.



Sınavdan çıkan Burak Oruç, LYS'nin güzel geçtiğini belirterek,"Sınavım iyi geçti. Coğrafya bölümünde biraz zorlandım. Diğerleri gayet güzeldi." dedi.

Kendini denemek için sınava girdiğini ve kendi bölümü olmadığını belirten Deniz Filiz ise "Felsefe ve mantık derslerini görmediğim halde yapmaya çalıştım. Mantık dışındakiler çok kolaydı bence. Sınava iyi hazırlanan birinin mutlaka başarılı olacağı bir sınavdı." diye konuştu.

LYS-1 matematik sınavı yarın gerçekleştirilecek.


 

Yorumlar