LYS ek yerleştirme ne zaman yapılacak?

LYS tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından üniversitelere yerleşemeyen adaylar için açılan ek kontenjanlar belli oldu. Boş kontenjanlar listesi kayıt sürecinin ardından güncellenecek. Peki ek yerleştirmelere ne zaman yapılacak?

Google Haberlere Abone ol
LYS ek yerleştirme ne zaman yapılacak?

SonHaberler | Haber Merkezi

ÖSYM LYS tercih sonuçlarını açıkladı. Üniversitelerin örgün lisans ve ön lisans programlarına ise 696 bin 241 aday yerleşti. Yerleşemeyen adaylar LYS ek tercihlerinin ne zaman yapılacağını merak ediyor. Peki LYS ek yerleştirmeler ne zaman yapılacak? Tarihler belli mi? 

ÖSYM merkezi yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından boş kontenjanların sayısı belli oldu. Üniversitelerin örgün lisans programlarında 50 bin 817, örgün ön lisans programlarında ise 163 bin 613 olmak üzere 214 bin 430 kontenjan boş kaldı. Yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından açıkta kalan adaylar, üniversite ek yerleştirme sürecini takip etmeye başladı. Adayların ek tercih yapabilmeleri için ÖSYM tarafından hiçbir programa yerleştirilmemiş olmaları gerekiyor. Herhangi bir üniversiteye yerleşmiş ancak kayıt yaptırmamış öğrenciler ek yerleştirme tercihi yapma haklarını kaybedecekler. Peki LYS ek yerleştirmeleri ne zaman?

LYS EK YERLEŞTİRME NE ZAMAN?

Boş kontenjanlar listesi kayıt sürecinin ardından güncellenecek. Kayıt yaptırmayan ve yerleştirme için yeteri başvuru alınmayan bölümlerde kalan boş kontenjanlar yerleştirme yapılmayan kontenjanlara eklenecek ve bu doğrultuda ek yerleştirme tercihleri alınacak. ÖSYM LYS ek yerleştirme tarihleri için herhangi bir açıklama yapmadı. Boş kalan kontenjanlar belirlenince ek yerleştirme ÖSYM sayfası üzerinden duyurulacaktır.

Yorumlar