KYK yurtlarında 'provokatör öğrenciler' iddiası

KYK müdürü Aksu, özellikle kız öğrenci yurtlarında dışarıdan yönlendirilen 'provokatör öğrenciler' bulunduğunu bunları yurtlardan temizleyeceklerini söyledi. Aksu, Zonguldak'taki kaçırılma olayının da 'provokasyon' olduğunu söyledi

Google Haberlere Abone ol
KYK yurtlarında 'provokatör öğrenciler' iddiası
Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Genel Müdürü Sinan Aksu, Kozlu ilçesinde, bir yurdun önünden "kız kaçırıldığını" iddia eden üniversite öğrencilerinin eylem yapmasına ilişkin, "Saat 11'den sonra kapıya alkollü bir erkek geliyor. kız aşağı inmiş güvenlik çıkamayacağını söylüyor. Kız akrabam çıkmam lazım diyor. Güvenlikçi tartaklanıyor. Kız erkekle dışarı çıkıyor. Durumu emniyete bildirdik. Emniyet hemen ikisi de aldı. İfadesinde kendi isteğiyle dışarı çıktığını söylemiş. Bu nasıl bir kaçırılma hikayesi" dedi.

Habertürk TV'de Aysun Torun'un sorularını yanıtlayan Aksu,  "Bizim güvenlik sistemimiz giriş çıkış saati çok önemlidir. Onlar bize ailesinin emanetidir.Kkızlarla ilgili zaten pozitif ayrımımız var. 3/2 kızlara tahsisli. Talebi karşılamak için acil olarak yurdu sisteme aldık. Saat 11 yurda giriş için son saattir. Geldiği zaman geri göndermeyiz ama incelemeye alırız." açıklamasında bulundu.

"O YURTLARDAKİ ÖĞRENCİLERİ TEŞVİK ETTİK"

FETÖ'den boşalan yurtlardaki öğrencileri KYK yurtları için teşvik ettiklerini söyleyen Aksu, "Barınma ile ilgili en doğru adres KYK. Ailelerin baskısıyla da bazı öğrenciler KYK'ya geldi, barınıyor. Bunların hala dışarda akıl hocaları var ve huzursuzluk çıkartmak için bunu kullanıyorlar. Provakatörlerden bunları temizleyeceğiz. Hızlı bir şekilde disiplin işlemini başlatacağız eğitim dışındaki her türlü faaliyete dur diyeceğiz" dedi.

"TERÖR ÖRGÜTLERİ RAHATSIZ"

"Provokatör öğrencileri yurtlardan temizleyeceğiz" diyen Aksu, "Onların istekleri öğrencilerin kendi hücresel yapılanın içinde kalması. KYK buların çok rahatlıkla üstesinden gelecek. Bizim istihbarat teşkilatımız yok biz bunu yapamayız ama güvenlik birimlerinden geldi. Onların bizi dışardan yönlendirmeleriyle ilgili uyarıları var dikkate aldık inceliyoruz.  Bizim derdimiz öğrenciyi çıkartmak değil kollamak" açıklamasında bulundu.

Akdeniz Üniversitesi'ndeki yurtta kalan öğrencilerin başka bir yurta nakliyle ilgili habere ilişkin açıklama yapan Aksu, " Antalya'daki yurtta bize atılan iftira şu. Biz dört buçuk ay gibi kısa sürede bitirdik. İçini yaptık, öğrencilerimize bu yurtta kalabilrsiniz dedik. Anlamdığımız mesele şu öğrenciyi sokaktan kurtarıyoruz bize itiraz ediyorlar. Ufak tefek herkesin evindeki sıkıntıların büyütülüp bu yurt bitmemiş denmesi mantıklı gelmiyor. Biz nasıl suçlu olabiliriz öğrenciye bi an önce yer temin ettik diye nasıl suçlanabiliriz. Bu tartışılabilir ama bakın palmiye ağaçlarına kadar dikilmiş" dedi.
Aksu, FETÖ yurtlarının kapatılması sonrası kapasite sorununun yaşanıp yaşanmadığına ilişkin soru üzerine "17-25 Aralık süreci devlet yurtlarına ciddi talep var. Öğreniciler emin ellerde olduğunu biliyor. Geçmişte bugünkü gibi KYK kötülenerek sanki yönetilemeyen yanlış mekanlar gibi algılar oluşturarak bazı örgütler öğrenciyi kendin çekmeye çalıştılar. Biz 2014'ten sonra yurt sayısını 286 binden 545 bine çıkardık. Bakan Çağatay Kılıç her gün inşaatları geziyor, bu devlet politiaksı. Bakan tüm işini bi kenar bırakmış, gençlikle sporla yurtlarla ilgileniyor." dedi.

1.5 MİLYON ÖĞRENCİYE BURS

1.5 milyon öğrencie burs verdiklerini söyleyen Aksu, "Bu yıl yaklaşık 800 bin civarında öğrenci müracaat etti. Bu öğrencilerin en fazla ihtiyaç sahibi olan kısmına burs verilecek kalanlar da kredi imkanından faydalanacak. Öğrenci 4 yıl okuyorsa yaz-kış kredi ödemesi yaparaz. Bu yıl için yapılacak ödeme 400 TL. Önmüzdeki yıl enflasyon oranında artacak.

Kredi ödemeleriyle ilgili de açıklamalarda bulunan Aksu, "Öğrenci diplomasını aldıktan 2 yıl sonra gelir bir işe yerleşemedim bu parayı ertelemk estiyorum derse dilekçe verir ve bizde kabul ederiz. İşe girene kadar ertelemeye devam ederiz. Geldi ödemek istedi biz TEFE rakamlarına göre artışı yaparız. Bunda da her türlü devlet kolaylığı sağlanmıştır. Biz banka değiliz, öğrenciden para kazanmaya çalışmayız" dedi. 

Yorumlar