KYK yurtları “beş yıldızlı otel“ konforunda

Kredi Yurtlar Kurumu tarafından açılan yurtların çoğu beş yıldızlı otel konforunda

Google Haberlere Abone ol
KYK yurtları “beş yıldızlı otel“ konforunda
Sonhaberler / Haber Merkezi

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, öğrenci yurtlarının değişen konseptine ilişkin, "Odalar 4 kişilik. Dolabı, banyosu, buzdolabı, ücretsiz interneti ve diğer donanımlarıyla konsept olarak yeni yaptığımız yurtların hepsi bu şekilde. Yurtlar adeta 5 yıldızlı otel konforunda." dedi.

Kılıç, Maltepe'de hizmete alınan Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) Mimar Sinan Erken Öğrenci Yurdu'nu ziyaret etti.

Yurt hakkında KYK Genel Müdürü Sinan Aksu'da bilgi alan Kılıç, öğrenciler için hazırlanan odaları, yemekhaneyi gezdi. Kılıç, yurtta kalan öğrencilerle sohbet ederek, hatıra fotoğrafı çektirdi.
Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, ziyaretinin ardından AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

Yurt inşaatının 17-25 Aralık sürecinden sonra Fetullahçı Terör Örgütü'ne mensup bir gruptan alındığı bilgisini veren Kılıç, daha sonra KYK ile burayı öğrencilerin hizmetine sunduklarını söyledi.
Bakan Kılıç, yurdun bu eğitim-öğretim yılında hizmete alındığını aktararak, şu bilgileri verdi:
"Adını da Mimar Sinan koyduk. İnşaat yüzde 15 seviyelerinde devralındı. Neredeyse tamamını KYK tamamladı. Odalar 4 kişilik. Dolabı, banyosu, buzdolabı, ücretsiz interneti ve diğer donanımlarıyla konsept olarak yeni yaptığımız yurtların hepsi bu şekilde. Bu yurdun ufak tefek bazı işleri var. Bu bittiği zaman 4 bin 100 öğrenciye hizmet verecek. Şu anda neredeyse buna yakın bir öğrenci burada barınıyor. 4 bloktan oluşuyor burası. Dış mimarisi, sunduğu hizmetler, konferans salonları, yemekhane, büfeler, spor alanları mevcut. Çok güzel de Marmara Denizi manzarası var. Nezih ve rahat bir muhit içerisinde öğrencilerimizin en güzel yurtlarından biri olduğunu düşünüyorum. Yurtlar adeta 5 yıldızlı otel konforunda. Öğrencilerimize hayırlı uğurlu olsun. KYK içerisinde bulunan yurtların ana konsept seviyesi artık bu hale geldi."

Yeni yurtların söz konusu seviyede inşa edildiğini dile getiren Kılıç, eski yurtların da bu ölçülerde dönüştürüldüğünü kaydetti.

Kılıç, ranzalı sisteme sahip az sayıda yurt kaldığını belirterek, bunları da bazalı sisteme dönüştürmek için çalışmalara devam ettikleri bilgisini verdi.

YEMEKLERDE BELLİ BİR KALİTE YAKALANDI

Öğrencilerin eski yurt sistemini bilemeyeceğine dikkati çeken Kılıç, şöyle devam etti:
"Şöyle bir şey yapacağız; eski yurtların görsellerini içeren bir sergiyi bütün yurtlarımıza koyacağız ki, nereden nereye gelindiğini görelim. Çünkü Cumhurbaşkanımızın Başbakanlığı döneminde vermiş olduğu bir talimat... 3-4 kişilik odalar, lavabosu, banyosu içinde olan ve en iyi şekilde öğrencilerimizin kendilerini geleceğe hazırlayabilecekleri imkanlar."

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, KYK yurtlarında sadece fiziki şartların değil, öğrencilere sunulan yemek hizmetinin de kalitesinin artırıldığına vurgu yaparak, şu ifadeleri kullandı:
"Bütün yurtlarımızda kalan öğrenciler beslenme yardımı alıyor. Bununla alakalı başka çalışmalarımız da var. Yemek kalitesine geldiğiniz zaman, 'Her zaman herkes her yemeği beğeniyor.' demiyorum. Gerçekten belli bir kalitenin üstünü tutturmuş durumdayız. Çeşidiyle beraber sunulan hizmetler farklı bir noktada. Sıcağından soğuğuna, meyvesinden tatlısına, meşrubatından içeceğine farklı opsiyonların sunulduğu ve bunların öğrenciler tarafından kullanıldığı bir ortamdayız."

Yurtlarda güvenliğin parmak izi sistemiyle sağlandığını dile getiren Kılıç, X-ray sistemini de devreye alacaklarını söyledi.

Bakan Kılıç, mahalle ölçeğinde yurtlar inşa ettiklerini belirterek, yurtlarda verilen eğitimlerin önemine dikkati çekti.
 

Yorumlar