KYK burs başvurusu ne zaman yapılır?

KYK burs başvurusunun ne zaman başlayacağını merak eden öğrenciler araştırmalarına devam ediyor. Peki burs başvuruları ne zaman başlayacak?

Google Haberlere Abone ol
KYK burs başvurusu ne zaman yapılır?

SonHaberler | Haber Merkezi

Üniversiteye yeni yerleşen ve daha önceden kredi veya burs alamayan öğrenciler öğrenim kredisi ve burs başvurularının ne zaman başlayacağını merak ediyor. Peki burs ve öğrenim kredisi başvuruları ne zaman başlayacak?

Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun (KYK) Lisans ve Ön Lisans öğrencilerine verdiği öğrenim kredisi ve bursu başvurularının ne zaman başlayacağını merak eden öğrenciler araştırmaların başladı. 

Başvurular Ne Zaman Başlıyor?

Burs ve öğrenim kredileri başvurularının ne zaman başlayacağı konusunda şuana kadar herhangi bir resmi açıklama gelmedi. Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından burs başvuru tarihleri ile alakalı önümüzdeki günlerde açıklama yapması bekleniyor.

Burs ve Öğrenim Kredisine Zam Yapıldı

2015 yılında 330 lira olan öğrenim kredisi ve burs fiyatları yine Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla 2016 yılında 400 liraya yükseltilmişti. Bu oran 2017 yılı için ise 425 lira olarak belirlenmişti. 2017-2018 eğitim öğretim yılında üniversite öğrencilerine verilecek olan öğrenim kredisi ve burs fiyatlarının 425 liradan 470 liraya çıkarıldı. Öte yandan yüksek lisans öğrencileri için burs fiyatları aylık 850 liradan 940 liraya, doktora öğrencileri için ise aylık bin 275 liradan bin 410 liraya yükseltildi.

Beslenme Yardımına Zam Yapıldı

Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı Kredi ve Yurtlar Kurumu'na ait yurtlarda kalan öğrencilerin yurtlarda yediği yemeklerin ücretleri ise beslenme yardımı adı altında devlet tarafından karşılanıyor. Daha önce günlük 9,5 liradan verilen beslenme desteği 11 liraya yükseltildi. . Geçen yıl eylül ayından bu yana sabah kahvaltısı için 3, akşam yemeği için 6,5 lira olmak üzere günlük 9,5, aylık ise 285 lira olan beslenme yardımı, 2017-2018 eğitim-öğretim yılında sabah kahvaltısı için 3,5, akşam yemeği için 7,5 lira olmak üzere günlük 11, aylık ise 330 lira olarak belirlendi.

Müjdeyi Cumhurbaşkanı Erdoğan Verdi

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan bir televizyon kanalında yaptığı açıklamada Ön Lisans, Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora öğrencilerine verilen destek burslarının arttırıldığını söyledi. Erdoğan yaptığı ise şöyle: "Bu yıl lisans öğrencilerine kredi burs 470 lira oldu. Böyle ödenecek. Ayrıca geçen yıl 285 lira olan yurtlarımızda kalan öğrencilerimize beslenme yardımı, bu yıl bu da 330 liraya çıkartıldı. Kredi burs rakamı yüksek lisans öğrencileri için 470 lira, doktora öğrencileri için ise 1.410 lira. Bakın nerelerden nerelere geldik. Şimdi yüksek lisans öğrencileri için 940 lira olan, doktora öğrencileri için ise 1.410 lira olan bu rakamlar adeta böyle yani sadece kendini geçindirmek gibi değil, aile geçindirir gibi bir duruma geldi. Şu anda hükümetimizin aldığı bu karar sebebiyle de kendilerine milletim, şahsım adına teşekkür ediyorum. Bunu da ilk defa bu akşam böylece açıklamış oluyoruz."

Yorumlar