KPSS Puan Hesaplaması 2018 ÖSYM KPSS kaç net kaç puan eder?

KPSS ÖSYM tarafından 22 Temmuz 2018 pazar günü gerçekleştirildi. 2018 KPSS puan hesaplama nasıl yapılır, baraj puanı kaçtır? KPSS lisans kaç net kaç puan eder? gibi soruların cevabını haberimizde bulabilirsiniz. İşte, KPSS Lisans Puan Hesaplama Sistemi!

Google Haberlere Abone ol
KPSS Puan Hesaplaması 2018 ÖSYM KPSS kaç net kaç puan eder?

KPSS (Kamu Personeli Seçme Sınavı) ÖSYM tarafından 22 Temmuz 2018 pazar günü gerçekleştirildi. 2018 KPSS puan hesaplama nasıl yapılır, baraj puanı kaçtır? KPSS lisans kaç net kaç puan eder? gibi soruların cevabını haberimizde bulabilirsiniz. İşte, KPSS Lisans Puan Hesaplama Sistemi!

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından KPSS Lisans (Kamu Personeli Seçme Sınavı)'na 22 Temmuz 2018 tarihinde düzenlendi. Kamu kurumlarında memur olma hayali kuran adaylar, KPSS Lisans için ter döktü. KPSS (Kamu Personeli Seçme Sınavı) sonrasında sonuçları bekleye adaylar, "kaç net kaç puan eder" ve  "KPSS Lisans puanı hesaplamasının nasıl yapılır" sorularının cevanına yöneldi. Peki, gecesini gündüzüne katarak istedikleri puanı ve başarı sıralamasını yakalamayı bekleyen milyonlarca aday tarafından ağırlıklı olarak sorgulama konusu haline gelen KPSS Lisans puanı nasıl hesaplanır? İşte, içerisinde sınava dair ayrıntılı bilgilerin tamamına erişebileceğiniz 2018 KPSS Lisans Puan Hesaplama Sistemi!

KPSS LİSANS P3 PUANI

55 NET->70 PUAN
62 NET->75 PUAN
72 NET->80 PUAN
84 NET->85 PUAN
91 NET->90 PUAN

2018 KPSS LİSANS PUAN HESAPLAMA SİSTEMİ! KPSS LİSANS PUANI HESAPLAMAK İÇİN TIKLAYINIZ…

2018 KPSS LİSANS PUANI NASIL HESAPLANIR?

Kamu kurumlarında memur olmak isteyen adayların katılım sağlayacakları KPSS (Kamu Personeli Seçme Sınavı)'nda kazandıkları puan ve elde ettikleri başarı sıralamasını genel olarak netler ve standart sapmalar belirleyici olmaktadır. Bu bilgi doğrultusunda yalnızca yapılan net sayısının önemli olamadığı puan hesaplamasında, standart sapma son derece önem teşkil etmektedir. Yıllara göre değişiklik arz edebilen ve başarı ortalaması da göz önünde bulundurulan standart sapma ile adaylar +5 -5 puan fazla ya da eksik puan alabilmektedir.

Öte yandan KPSS Lisans Puanının nasıl hesaplandığını kısa bir şekilde formüle edecek olursak; 0.5 x (Genel kültür + genel yetenek neti) + 40 ile -+5 puan ekleyerek hesaplanmaktadır. Puan hesaplamasında en önemli koşul olan, "standart sapma"yı da kesinlikle ihmal etmemek gerekmektedir. Çünkü kabaca yapılan puan hesaplaması ile ÖSYM'nin açıkladığı KPSS puanı arasında +-5 puan oynayabilmektedir.

Yorumlar