Kış saati uygulaması sürecek mi? Öğrenciler için formül bulundu

Geçen yıl ilk kez uygulanan yaz saati uygulaması bu yıl da devam edece ve kış saati uygulamasına geçilmeyecek; ancak bu yıl öğrencilerin karanlıkta okula başlamaması için yeni bir formül geliştirildi. MEB tarafından bütün il eğitim müdürlüklerine ve valiliklerine gönderilen genelgede ders başlama saatlerine ayarlama yapılması istendi. Genelgede, her ilin kendi coğrafi şartlarına göre okula başlama saati belirlemesi talimatı verildi.

Google Haberlere Abone ol
Kış saati uygulaması sürecek mi? Öğrenciler için formül bulundu

Sonhaberler | Haber Merkezi

Kış saati uygulamasının terk edilmesiyle birlikte geçen yıl karmaşa yaşanmıştı. Özellikle öğrencilerin sabah henüz hava açmadan yola çıkması tartışmalara neden olmuştu. Milli Eğitim Bakanlığı’nın 8 Eylül tarihinde, yeni öğretim yılında okul servislerini ilgilendiren bir genelge yayınladığı ortaya çıktı. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz adına Temel Eğitim Genel Müdürü Dr. Cem Gençoğlu imzasıyla yayınlanan genelgenin 4. maddesinde, “2017/2018 eğitim-öğretim yılında kış saati uygulamasına geçilemeyeceğinin göz önünde bulundurulması” istendi.

Hürriyet'in haberine göre bundan dolayı, “Taşımalı sistem ve özel öğrenci servisiyle taşınan öğrencilerin gün aydınlanmadan yola çıkmalarına müsaade edilmemesi” talimatı verildi. Tüm valiliklere gönderilen genelgede her ilin kendi iklim ve coğrafi koşullarının dikkate alınması ve ilk ders başlama saatinin gün ışığından daha fazla yararlanılmasını temin edecek şekilde belirlenmesi istendi. Okula giriş ve servis saatlerinin valilikler tarafından belirlenmesi gerektiği vurgulandı. Genelgede akşam çıkış saatiyle ilgili herhangi bir bilgi yer almadı.

İSTANBUL'DA DURUM

Konuya ilişkin İstanbul Valiliği de bu seneye yönelik yeni bir adım attı. Valilik, ilçe milli eğitim müdürlükleri yanında kaymakamlıklara ve ilçe emniyet müdürlüklerine de gönderdiği yazıyla ikili eğitim yapan okullarda derslerin saat 08.00’den önce başlatılmaması talimatı verdi. Yeni uygulama tekli eğitim yapan okulları memnun ederken ikili öğretim olan kurumlarda ders çıkış saati 19.00’u bulacak. Velilerin isteği üzerine bu karar alındı. 

Yorumlar

ihsan kış saati kaldırılsın sabah karanlığıda araba ile giderken kaldırım yol ayırt edilmiyor kaza yaptım şimdi kim ödiyecek zarımı değilomi
xxxxx peki işçiler ne olacak onlar insan değilmi öğrenci ile memurun canı canda işçininiki patlıcanmı ey işçi ve fakirin düşmanı akp hükümeti