Kahta Gazi Ortaokulu fidan dikti

Adıyaman’ın Kahta Gazi Ortaokulu tarafından Kahta Çobanlı köyü mevkiinde fidan dikme etkinliği düzenlendi.Kahta Gazi Ortaokulunun okulumu çevreyi koruma kulübünde yer alan öğrenciler, çevreyi koruma, doğa ile iç içe olma ve çorak arazinin...

Google Haberlere Abone ol
Kahta Gazi Ortaokulu fidan dikti

Adıyaman’ın Kahta Gazi Ortaokulu tarafından Kahta Çobanlı köyü mevkiinde fidan dikme etkinliği düzenlendi.

Kahta Gazi Ortaokulunun okulumu çevreyi koruma kulübünde yer alan öğrenciler, çevreyi koruma, doğa ile iç içe olma ve çorak arazinin ağaçlandırılması kapsamında Kahta Orman Şefliği ile birlikte Kahta Çobanlı köyü mevkiinde fidan diktiler. Okul idarecilerinin de katıldığı etkinlikte öğrenciler hem fidan diktiler hem de doğada temiz hava almanın keyfini çıkardı.

Ağaç dikmenin önemini değinen Gazi Ortaokulu Müdürü İbrahim Sandal, “Hz. Muhammed’in hadisi şerifine binaen ‘Kıyamet kopuyor olsa ve birinizin elinde bir fide bulunsa, kıyamet kopmadan onu dikebiliyor ise bunu hemen yapsın’ diyerek ağaç sevgisi ve ağaç dikmenin önemini öğrencilere anlattık. Ayrıca ağaç dikmenin yanında çevremizde bulunan ağaçların korunması gerektiğini, sıcak ve kurak bir iklime sahip bölgemizin yeşillendirilmesi konusunda da gerekli hassasiyetin gösterilmesi gerektiğini öğrencilere anlattık. Bu etkinliğin gerçekleştirilmesinde emeği geçen Kahta Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya, Kahta Orman İşletme Şefliği Personeli, okul idarecilerine , öğretmenlere ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Yorumlar