İstanbul'da okullar yarın tatil

İstanbul'da yoğun kar yağışı nedeniyle okullar yarın tatil edildi

Google Haberlere Abone ol
İstanbul'da okullar yarın tatil

Sonhaberler | Haber Merkezi 

İstanbul'da okullar tatil edilecek mi, edilmeyece mi soruları yöneltilen valilikten nihayet beklenen açıklama geldi. Yoğun kar yağışı nedeniyle yarın bir gün arayla okulların tatil edilmesine karar verildi. İstanbul'da Cuma günü başlayan yoğun kar yağışı şehrin birçok noktasını kilitlemiş durumda. Özellikle şehrin ara sokaklarında yollar hala açılamadı. Meteoroloji genel müdürlüğünün verilerine İstanbul'a kar yağışı çarşamba gününe kadar devam edecek. İstanbul Valisi Vasip Şahin, zaman zaman devam eden kar yağışı ve yoğun buzlanma nedeniyle kentte eğitim-öğretime yarın (pazartesi) 1 gün süre ile ara verildiğini açıkladı.

İstanbul dışında Marmara bölgesinde birçok şehirde okullar tatile girdi. Tatil ilan edilen iller arasında Çanakkale ve Bursa da bulunuyor. İstanbul Valisi Vasip Şahin, zaman zaman devam eden kar yağışı ve yoğun buzlanma nedeniyle kentte eğitim-öğretime yarın (pazartesi) 1 gün süre ile ara verildiğini açıkladı. Valiliğin internet sitesinden yapılan duyuruya göre, 6 Ocak Cuma günü akşam saatlerinde başlayan kar yağışının aralıklı olarak devam ettiği belirtildi.

Açıklamada, "Kar yağışının neticesinde kar birikintileri, don ve buzlanmanın özellikle ara cadde ve sokaklarda araç trafiği ve yaya ulaşımında yol açacağı olumsuz etkiler göz önüne alınarak, herhangi bir sıkıntı veya mağduriyetle karşılaşılmaması için tedbir amacıyla tüm resmi ve özel kreş, anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liselerde, gündüz bakımevleri, çocuk kulüpleri, rehberlik araştırma ve halk eğitim merkezlerinde eğitim ve öğretim faaliyetlerine, 9 Ocak Pazartesi günü bir gün süreyle ara verilmesi uygun görülmüştür." ifadelerine yer verildi.

Ayrıca, aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli personellerle hamile çalışanların da idari izinli sayılacağı aktarıldı.

Bursa

Kar yağışının etkili olduğu illerden biri de Bursa oldu. Bugün Bursa Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, "Olumsuz hava şartlarının devam etmesi beklendiğinden, ilimiz genelinde tüm anaokulları, ilk ve ortaokullar ile liselerde 9 Ocak Pazartesi günü bir gün süreyle eğitim ve öğretime ara verilmesi uygun görülmüştür." ifadelerine yer verildi. Açıklamada, aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ile hamile personelin de idari izinli sayılacağı belirtildi.

Çanakkale

Marmara'daki yoğun kar yağışı Çanakkale'de de etkili oldu. Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürü Zülküf Memiş, gazetecilere yaptığı açıklamada, iki gündür etkili olan kar yağışı ve buzlanmadan dolayı okullarla ilgili tatil kararı alındığını söyledi. Ulaşımın bazı bölgelerde güçlükle yapıldığı kentte, merkez ile Ayvacık, Biga, Bayramiç, Çan, Ezine, Eceabat, Yenice ve Lapseki ilçelerindeki tüm okullarda yarın eğitim yapılmayacağını aktaran Memiş, Gelibolu ilçesinde ise 9 ve 10 Ocak olmak üzere iki gün eğitime ara verildiğini kaydetti. Aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ile hamile personelin de idari izinli sayılacağı bildirildi.

Zonguldak

Yoğun kar yağışı nedeniyle Zonguldak'ta da kar tatili ilan edildi. Zonguldak Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, il merkezi, belde, bağlı köyler ve Kozlu, Kilimli, Ereğli ilçelerinde kar yağışı nedeniyle okullar 9 Ocak Pazartesi günü tatil edildi.Açıklamada, okulların tatil edildiği merkez ilçe ile diğer ilçelerde de kamu kurum ve kuruluşlarında görevli engelli ve hamile personelin yarın idari izinli sayılacağı belirtildi. 

Düzce 

Yolların kar nedeniyle kapandığı illerden biri de Düzce oldu. Düzce'nin Akçakoca ilçesinde eğitime bir gün süreyle ara verildiği bildirildi.Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici ilçede eğitim ve öğretime, 9 Ocak 2017 tarihinde 1 gün ara verileceğini, ayrıca kamuda çalışan hamile ve engelli personelin de idari izinli sayılacağını kaydetti. 

Yorumlar