Haliliye’den kırtasiye yardımı

Haliliye Belediyesi 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı dolayısıyla bu yılda devam ettirilen kırtasiye yardımı çalışmaları Sırrın Hacı Bektaş Veli Ortaokulunda devam etti .Haliliye Belediyesi, her yıl geleneksel olarak yaptığı kırtasiye...

Google Haberlere Abone ol
Haliliye’den kırtasiye yardımı

Haliliye Belediyesi 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı dolayısıyla bu yılda devam ettirilen kırtasiye yardımı çalışmaları Sırrın Hacı Bektaş Veli Ortaokulunda devam etti .

Haliliye Belediyesi, her yıl geleneksel olarak yaptığı kırtasiye yardımı çalışmalarını 2017- 2018 Eğitim Öğretim Yılının açılışıyla birlikte bu yılda devam ettirdi. Merkez ve kırsal mahallelerdeki okullarda, okul yönetimi tarafından belirlenen ihtiyaç sahibi öğrenciler için hazırlanan kırtasiye malzemeleri, dağıtılmak üzere okul idarecilerine teslim ediliyor.

Bu çalışmalar kapsamında Başkan Fevzi Demirkol da, beraberinde Belediye Meclis üyeleri Abdulkadir Altundağ, İsmail Güneş, Halil Yetkin ve Mahmut Saatçi ile birlikte Sırrın Mahallesinde bulunan Sırrın Hacı Bektaş Veli Ortaokulunu ziyaret etti. Okul Müdürü Eyüp Sabri Korkmaz ve Sırrın Mahalle Muhtarı İbrahim Kara tarafından karşılanan Başkan Demirkol, sınıfları ziyaret etti. Öğrencilerle görüşerek, derslerine çalışmaları yönünde öğütlerde bulunan Başkan Demirkol, öğrencilere Akıl ve Zeka Oyunları Kitabı ile Siyer-i Nebi Kitabı dağıttı. Haliliye Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ekipleri de, ihtiyaç sahibi öğrencilere dağıtılmak üzere hazırlanan kırtasiye setlerini de okul idaresine teslim etti.

Eğitim alanında yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgiler veren Başkan Fevzi Demirkol, yaptığı açıklamada şunları söyledi,“Gençler, bizim geleceğimiz. Haliliye Belediyesi olarak Milli Eğitim Müdürlüğümüzün yapmış olduğu çalışmalara ilave olarak katkıda bulunmak amacıyla çeşitli zamanlarda, eğitim çalışmalarına destek vermiş bulunuyoruz. Haliliye Belediyesi olarak geçmişte Haliliye bölgesinde yaşayan tüm birinci ve dördüncü sınıf arasındaki öğrencilere, teknolojiye bağımlılık oluşmasın ve gençlerimiz kitapla tanışsın diye içinde bilmece, bulmaca olan akıl zeka oyunları kitabı dağıttık. Yine aynı şekilde beşinci ve on ikinci sınıflardaki öğrencilerimize geçmiş yıllarda Efendimiz Hazretlerinin hayatını anlatan Siyer-i Nebi Kitabını armağan ettik. Bu kitaptan test şeklinde yüz bir okulda elli sekiz bin dört yüz öğrencimiz, geçen yıl bu sınavlarımıza katıldı. Bu sınavlarımızda başarılı olan öğrencilerimizi, Haliliye Belediyemizin imkanlarıyla ecdat diyarı Çanakkale Destanının yazıldığı şehitler diyarına götürdük. Milli ve manevi değerlerimizi bir kez daha tekrarlamış oldular”

İhtiyaç sahibi öğrencilere okul müdürlüğü tarafından tek tek kırtasiye setlerinin dağıtıldığının altını çizen Başkan Demirkol, şunları kaydetti,“Haliliye Belediyesi olarak göreve başladığımız günden bu yana her sene eğitim, öğretim yılının başlangıcında kırsal ve kent merkezi dahil olmak üzere tüm okullarımızda müdürlerimizden ihtiyaç listesini alarak, muhtaç öğrencilerimizi tespit ediyoruz. Bu muhtaç öğrencilerimize, ailelerinin sağlamış olduğu desteğe ilaveten Haliliye Belediyesi olarak biz de destek sağlamak adına kendilerine içinde çanta, defter, kalem, silgi, açacak olan kırtasiye seti hediye ediyoruz. Bu gençlerimizi bilgiyle donatmak istiyoruz. Bu hafta içerisinde kırsal ve merkezde tüm muhtaç öğrencilerimizin eğitim seti sağlanmış ve tamamlanmış olacaktır. Bu muhtaç öğrencilerimize dağıtılmak üzere bu eğitim setlerimizi müdürümüze teslim ettik. Eğitim setlerimizin üzerinde Haliliye Belediyemizin logosu, amblemi bulunmamaktadır. Aynı şekilde okul müdürümüze teslim ettiğimiz bu çantalarımızı, okul müdürümüz öğrencileri tek tek çağırarak teslim edecektir. Okul müdürümüz kimseyi, kimseyle karşılaştırmadan, kimseyi teşhir etmeden bu desteği sağlayacağız”

Başkan Demirkol, açıklamasının ardından okuldan ayrıldı.

Yorumlar